pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Peking kérésére tiltólistára tették és kitoloncolták Thaiföldről Joshua Vong hongkongi aktivistát

2016.10.06. 06:30 Pekingi Zsazsa

A thaiföldi hatóságok Peking kérésének megfelelően szerdán beutazási tiltólistára tették és kitoloncolták Thaiföldről Joshua Vong demokrácia-párti hongkongi aktivistát, miután 12 órára őrizetbe vették Bangkokban, amikor megérkezett a Szuvarnabhumi nemzetközi repülőtérre - jelentette a South China Morning Post hongkongi napilap.

joshua_vong_thaifold-1.jpeg

A 19 éves Vong, a 2014-es hongkongi tüntetések vezéralakja és a Demosisto nevű párt vezetője azért utazott Bangkokba, hogy felszólaljon a Csulalongkorn Egyetemen egy, az 1976-os thaiföldi diáktüntetések véres leverésének 40. évfordulója alkalmából rendezett eseményen. Vong a 2014-es esőernyős mozgalomban szerzett tapasztalatairól beszélt volna, az esemény egyik szervezője korábban pedig úgy nyilatkozott, hogy reményei szerint a hongkongi fiatal beszéde ösztönzőleg fog hatni a diákokra, hogy felszólaljanak a katonai junta ellen.

Prajuth Csan-ocsa thaiföldi miniszterelnök, aki a délkelet-ázsiai országot kormányzó katonai junta vezetője, újságíróknak elmondta: kínai tisztviselők kérték, hogy küldjék vissza a fiatalt Hongkongba.

prajuth_csan-ocsa.jpg

"Ez a kínai tisztviselők ügye. Ne avatkozzanak bele túlságosan. Mindannyian kínaiak, mindegy, hogy Hongkongról vagy szárazföldi Kínáról van szó" - mondta a thai kormányfő.

Miután hazaérkezett, Vong sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta: ahogy megérkezett Bangkokba, 20 hatósági személy körbe vette, elkobozták az útlevelét, és bezárták egy cellába a repülőtéren. Mint mondta, azt sem engedték neki, hogy telefonáljon.

joshua_vong-1.jpg

Prajuth Csan-ocsa közölte azt is: a junta "tudatában van annak, hogy Vong aktívan részt vesz külföldi kormányok elleni mozgalmakban, és ha ilyen tevékenységek folytatna Thaiföldön, az hatással lehetne Thaiföld kapcsolataira más országokkal".

Kína külügyminisztériuma is megszólalt az incidenssel kapcsolatban. Közölte: tiszteletben tartja Thaiföld törvényes eljárását a bevándorlás ellenőrzésének keretében.

Forrás: MTI, Fotók: SCMP, Reuters

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása