pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Egy diáklány már 230 ezer kínai babának adott nevet és komoly pénzt csinált belőle

2016.09.09. 12:00 Pekingi Zsazsa

Gimnazista korunkban mennyi hülye munkát elvállatunk, hogy legyen egy kis extra pénzünk... Ki gondolta volna, hogy egy rakás pénzt lehet keresni kínai babák névadásából is?!

beau_jessop_kinai_babak_angol_neve-1.jpg

A 16 éves Beau Jessup zseniális üzleti ötlete egy Kínában tett családi túrán pattant ki. Egy alkalommal, amikor barátaikkal egy étteremben jártak, megkérték hogy adjon angol nevet egy újszülött kisbabának. Eleinte Jessup nem igazán érezte, hogy képes lenne ilyen fontos ügyben döntést hozni. Nem sokkal később azonban meghallott néhány angol nevet, amit kínai szülők adtak gyermeküknek és ez megadta a kezdeti lökést.

beau_jessop_kinai_babak_angol_neve-2.jpg

"Egyik alkalommal egy babát Gandalf-nak, másik esetben Cinderrella-nak hívtak - mondta."

Ekkor döntötte el, hogy megmenti a kínai gyerekeket az életre szóló szégyenkezéstől és amint visszatért az Egyesült Királyságba elindította a specialname.cn weboldalt.

beau_jessop_kinai_babak_angol_neve-3.jpg

A weboldalra lépve a kínai szülők előszőr is kiválasztják gyermekük nemét. Ekkor kapnak egy listát 12 személyiségjeggyel, amiből öt olyan tulajdonságot kell kiválasztaniuk, amikkel reményei szerint gyermekük felnőtt korban rendelkezni fog.

Ezek után Jessup három név javaslatot küld a szülőknek, amik szerinte megfelelnek a vágyott tulajdonságoknak. Ezekből aztán szabadon választhatnak a szülők, hogy melyiket adják a gyermeknek. Minden névhez tartozik egy leírás, a név jelentésének részletezése, valamint hasonló nevű híres emberek listája. Az egész mindössze 68 jüanba (2 800 forintba) kerül.

Jessup weboldala szerint eddig közel 235 ezer kínai gyereket nevezett el. És ha most elkezdünk számolgatni, akkor kiderül, hogy 15 980 000 jüant (655 millió forintot) kereshetett! Persze a Gloucestershire Live riportja szerint csak 430 000 jüan (17,5 millió forint) folyt be a számlájára. Sürgősen fel kell vegyen egy könyvelőt!

Valójában Jessup nem az egyetlen, aki ilyen névadós ötlettel állt elő a kínai szülők számára. Tavaly egy 25 éves amerikai indított el egy weboldalt hasonló célból és egyből hatalmas siker lett a napi 2 000 látogatójával.

beau_jessop_kinai_babak_angol_neve-4.png

Forrás: Shanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása