pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

A hongkongiak egy része nem látja szívesen a kínai csúcsvezetés harmadik emberét

2016.05.18. 12:30 Pekingi Zsazsa

Hongkongban nyolcezer rendőrt mozgósítottak abból az alkalomból, hogy kedden háromnapos látogatásra érkezett a kínai csúcsvezetés harmadik embere, Csang Tö-csiang (Zhang Dejiang) parlamenti elnök.

hongkong_ki_na_tu_ntete_s-1.jpeg

A kínai különleges közigazgatási övezetben rendkívüli biztonsági intézkedésekkel igyekeznek a demonstrációkat, esetleges radikális tüntetőket távol tartani Csang Tö-csiangtól. Attól tartanak, hogy több mint tucatnyi tiltakozó csoport meglepetésszerű akciókkal zavarhatja meg a programot. A rendőrök még arra is felkészültek, hogy szükség esetén megakadályozzák, hogy a város egy ismert magaslati pontján tiltakozó feliratot helyezzenek el.

hongkong_ki_na_tu_ntete_s-8.jpeg

Az egységek a legmagasabb fokú biztonsági intézkedések közepette egyes épületek belsejét, az utakat, a konvoj útvonalát szegélyező házak tetejét is átvizsgálták. Több helyütt, így Csang szálláshelye, a Grand Hyatt szálloda, vagy a kongresszusi és kiállítási központkörül biztonsági zónákat alakítottak ki. Egyes utakat lezárnak, a vízi közlekedés egyes járatait szüneteltetni fogják, van ahol az építkezéseket is leállították.

hongkong_ki_na_tu_ntete_s-2.jpeg

A városi hatóságok ezekre a napokra hétfő estig négy eseményre adtak engedélyt, köztük tiltakozásokra is. Lesznek köztük olyanok is, amelyek azt követelik, hogy Peking fejezze be beavatkozását a hongkongi ügyekbe. Egyes radikális csoportok ugyancsak megmozdulásokra készülnek, de azokra nem kértek engedélyt.

hongkong_ki_na_tu_ntete_s-4.jpeg

A South China Morning Post című helyi lap online jelentése szerint Csang kedden a déli órákban megérkezett és a repülőtéren elmondott rövid beszédében jelezte, útjának célja "nézni, hallgatni és beszélni".

hongkong_ki_na_tu_ntete_s-5.jpeg

A házelnök kifejtette: a hongkongi társadalom minden rétegét igyekszik meghallgatni, kíváncsi rá, hogy ezeknek milyen javaslataik és elvárásaik vannak az "egy ország két társadalmi rendszer" és a "hongkongiak vezetik Hongkongot" elvek végrehajtásával kapcsolatban.

hongkong_ki_na_tu_ntete_s-6.jpeg

Csang Tö-csiang hatékony válságkezelőként ismert. Az északkelet-kínai Csilin tartományban például az észak-koreaiak migrációját kezelte főnökei megelégedésére, Kuangtungban a SARS-járvány idején kapott feladatot, amit állítólag jól oldott meg és amikor Po Hszi-laj csungkingi párttitkár megbukott, az akkor éppen első miniszterelnök-helyettesi posztot betöltő Csangot helyezték oda, hogy konszolidálja a helyzetet. A párt legfelsőbb vezető testületébe 2012-ben került és felelőse lett a hongkongi és makaói ügyeknek. 2013-től az Országos Népi Gyűlés elnöke. 2014 januárjától a Nemzetbiztonsági Bizottságot is elnöklő államfő-pártfőtitkár, Hszi Csin-ping helyettese.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Reuters, Paul Yeung, Bobby Yip

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása