pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Címlapon hozta a Panama-iratok leleplezéseit, kirúgták...

2016.05.03. 13:30 Pekingi Zsazsa

Körülbelül 400-an tüntettek a hongkongi Ming Pao kínai nyelvű napilap múlt hónapban váratlanul elbocsátott népszerű szerkesztője mellett hétfőn - számolt be a helyi média kedden.

ming_pao_tu_ntete_s-1.jpg

Csiang Kuo-jüantól (Keung Kwok-yuan) április 20-án vált meg munkáltatója, aznap, amikor a lap címlapján hozta a Panama-iratok friss leleplezését, amelyben helyi, hongkongi milliárdos vállalkozók, politikusok is érintettek voltak. A 30 éves újságírói tapasztalattal rendelkező férfi korábban a televíziónál és az Apple Daily nevű lapnál is dolgozott, többnyire elemző írásokat közölt.

ming_pao_tu_ntete_s-2.jpg

A Ming Pao szerkesztősége elé szervezett demonstráción résztvevők támogatásukat igyekeztek kifejezni az ott dolgozók iránt és tiltakoztak, amiért szerintük mondva csinált indokkal, a költségek csökkentésére hivatkozással mondtak fel a szerkesztőnek.

ming_pao_tu_ntete_s-3.jpg

A tüntetők - köztük a lap alkalmazottai - arra figyelmeztettek, hogy a városban veszélyeztetve érzik a sajtószabadságot, egyre nagyobb mértékben jelenik meg az öncenzúra és a konkrét eset is arra utal, hogy a munkáltató fenyegeti az alkalmazottait. Sok lap üzletileg kiszolgáltatott, hirdetési bevételeik a politikában is érintett nagyvállalatoktól függ.

ming_pao_tu_ntete_s-4.jpg

A tüntetést gyömbér-tüntésnek nevezték el, mivel Keung nevének kantoni nyelvjárásban történő kiejtése a gyömbérére emlékeztet, s ezért a fűszernövényből többen szimbólumként hoztak is magukkal.

ming_pao_tu_ntete_s-5.jpg

Az újság munkatársai egyébként az elmúlt hetekben több módon is igyekeztek elégedetlenségüket kifejezni a történtek miatt. A dolgozók állítólag más szakmai érdekvédelmi lépésre is készülnek.

Forrás: MTI / Peking / Hongkong, Fotó: Vincent Yu / AP

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.