pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Soha ennyi magyar kiállító még nem vett részt a csúcstechnológiai vásáron Délnyugat-Kínában

2016.04.25. 10:00 Pekingi Zsazsa

Új technológiákat, "okos város"-rendszereket, információs technológiai megoldásokat és a környezetbarát innováció lehetőségeit kínálva igyekeztek lendületet adni magyar vállalatok képviselői a magyar-kínai együttműködésnek a délnyugat-kínai Csungkingban az elmúlt napokban - tájékoztatta Dióssi Lóránd magyar főkonzul az MTI-t. 

stand_1.jpg

Magyarország idén az eddigi legnagyobb számban és a kiállítók között a legtöbb standdal képviseltette magát a kétévente megrendezett csúcstechnológiai kiállításon és vásáron. Az esemény alkalmat adott az egy hónapos Budapesti Kulturális Tavasz rendezvénysorozat elindítására is a 33 milliós tartományi jogú városban.

stand_4.JPG

"Úgy láttuk, meg kell ragadnunk azt a kínálkozó lehetőséget, amelyet a helyi kormányzat által kijelölt új, +zöld és okos+ fenntartható fejlődés programja nyújt. Abban, hogy ennek van értelme, az elmúlt néhány nap megerősített bennünket" - hangoztatta Dióssi Lóránd.

Horváth Viktória (k), a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kiemelt külgazdasági kezdeményezésekért felelős nagykövete, a több mint 20 vállalatot összefogó magyar delegáció vezetője felkereste azt a területet, ahol a város gyógyellátásra összpontosító termálkomplexum építését tervezi. A háromfázisú beruházás első két szakaszára körülbelül 520 millió jüant (22 milliárd forint) szánnak.

A nagykövet itt ismertette a termálgyógyászati technológiákkal és a hasonló profilú magyar létesítmények igazgatásával kapcsolatos tapasztalatokat és tárgyalt a terápiás szolgáltatások, valamint magyar rehabilitációs módszerek lehetséges bevezetéséről. A kiemelt beruházás gazdáival folytatott megbeszéléseken felmerült a termál gyógykezelés és a hagyományos kínai orvoslás kombinációjának alkalmazása is, amelynek elindítása akár Magyarországon is megtörténhet.

stand_2.jpg

 A kiállításon mások mellett az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Dél-Korea, Dánia, Izrael, Olaszország és Új-Zéland is képviseltette magát. A magyar-kínai technológiai és innovációs fórumon több mint 130 kínai szakember vett részt.

ala_i_ra_s.JPG

A Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem (BME) és a kiemelkedő tudásbázissal rendelkező Csungkingi Egyetem  (amelyben 50 ezer diák tanul) együttműködési megállapodást írt alá diákok és oktatók kölcsönös látogatásáról, illetve közös kutatásfejlesztésekről. A BME további hét magyar céggel együtt írásba foglalta, hogy csatlakozni kíván a helyi kormányzat Csúcstechnológiai Inkubációs Központjával létrehozni tervezett Csungkingi Magyar-Kínai Technológiai Transzferközponthoz.

alpolga_rmester.jpg

Horváth Viktóriát, illetve a magyar delegációt fogadta Vu Kang, a metropolisz polgármester-helyettese és tárgyalópartnerei között volt a Csungkingi Turisztikai Hivatal helyettes vezetője is.

szallag_1_copy.jpg

A Budapesti Kulturális Tavasz megnyitója alkalmából Csungkingban fellépett a Kujcsou tartományban működő magyar Midnight Band, Gál Helga, a KKM bor és gasztronómiai tanácsadója  jóvoltából a magyar borokkal is megismerkedhettek a résztvevők. Az érdeklődőket gasztronómiai élmények sorozata várta a Kempinski szállodában, amelynek vezérigazgató-helyettese Bíró András az MTI-nek elmondta, hogy a Pekingi Magyar Kulturális Intézet segítségével május közepéig magyar filmestet, népzenei bemutatót tartanak, gombfocibajnokságot, Rubik-kocka kirakóversenyt rendeznek és tovább népszerűsítik a magyar konyhát és borkultúrát.

rubik_4-1.JPG

A Jangce-folyó felső szakaszán, a nyugat-kínai fejlesztési stratégiákban központi helyet elfoglaló Csungkingra, amely tavaly tartományi szinten a leggyorsabb - 11 százalékos - növekedést produkálta, kiemelt országos és nemzetközi figyelem irányul. A kínai államelnök első idei vidéki útja ide vezetett és tavaly a francia államfő Francois Hollande kínai látogatása is ebben a városban kezdődött. Magyarország 2010 elején nyitotta meg csungkingi főkonzulátusát, amelynek konzuli kerületében, mintegy 20 magyarországnyi területen 260 millió ember él.

vacsora_3.jpg

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Csunkingi Magyar Főkonzulátus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása