pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Hszi Csin-ping könyvéért rajong a Facebook vezér

2016.04.06. 08:00 Pekingi Zsazsa

Hszi Csin-ping kínai elnök-pártfőtitkár kizárólag a hitelét megerősített Kínai Kommunista Párt (KKP) vezetésével képzeli el az ország reformját, amely Kína felemelkedését, egyben világhatalommá válását szolgálja - egyebek közt erről árulkodik Hszi új könyve, az állampárt vezetésének stratégiai elveit is tartalmazó elnöki beszédek bővített változatban frissen kiadott gyűjteménye.

zuckerberg_hszi_ko_nyv.jpg

Nagy feltűnést keltett, amikor a Facebook-alapító Mark Zuckerberg nagy nyilvánosság előtt az asztalára tette, s megjegyezte, munkatársainak is vásárolt belőle

Az első változatban 2014-ben megjelent, Kína kormányzása című könyv a kínai nyitás és reform kezdete, vagyis az 1970-es évek vége óta a legnagyobb példányszámban elkelt kiadvány, amely kínai vezető tollából származik. Megtalálható az Amazon nemzetközi könyváruházban, és elektronikus formában is forgalmazzák.

hszi_ko_nyv-1.jpg

Tavalyi hivatalos adatok szerint 100 országban, illetve területen több mint 5,2 millió kelt el belőle, s már akkor több mint félmilliót adtak el külföldön.

hszi_ko_nyv-2.jpg

Mostani frissítését úgy mutatták be, mint amelyben a szerző 16 témakör köré csoportosítva fejti ki a KKP új kormányzási elméleteit, elképzeléseit és stratégiáit. Hszi azt igyekszik elmagyarázni benne, hogy mit ért Kína politikai vezetése, illetve ő maga például "a nemzeti megújhodás kínai álmán", mit jelent a kínai sajátosságokkal rendelkező szocializmus, mit fed a "mérsékelten virágzó társadalom átfogó stratégiájának programja" vagy a reform sokat hangoztatott elmélyítése, illetve "a jogállamiság előmozdítása".

hszi_ko_nyv-3.jpg

Hszi Csin-ping könyvét eddig már számos nyelvre lefordították, angolul, franciául, oroszul, arabul, spanyolul, portugálul, németül és japánul is hozzáférhető. Tavaly koreai és vietnami nyelven is olvashatóvá vált. Legutóbb a cseh parlamenti képviselők kaptak belőle egy-egy példányt Hszi múlt heti prágai látogatása alkalmával. Az állami média szerint szeptembertől cseh nyelven is kapható lesz, és a magyar nyelvű változat is készülőben van.

zuckerberg-hszi_ko_nyv-2.jpg

A borítón az elnök portréjával kiadott könyvet bemutatták a londoni és a New York-i könyvváráson is. Nagy feltűnést keltett, amikor a Facebook-alapító Mark Zuckerberg nagy nyilvánosság előtt az asztalára tette, s megjegyezte, munkatársainak is vásárolt belőle, hogy jobban megértsék a kínai politikai rendszert.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Xinhua, that's, The Nanfang, CRI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása