pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Mázsaszámra vinnék haza a kínaiak a szerencsét hozó köveket a tajvani tengerpartról

2016.03.22. 17:00 Pekingi Zsazsa

Az elmúlt két hónapban több mint egy mázsa tengerpartról elemelt, szerencsét hozónak hitt követ koboztak el kínai turistáktól a tajvani repülőtéren - panaszolták a helyi médiában a turisztikai hivatal illetékesei.

tajvan_ko_vek_ki_nai_turista_k-1.jpg

A sziget keleti partvidékén található két nevezetes és ezért turisták által rendszeresen felkeresett partszakaszon az idegenvezetők általában megjegyzik, hogy az ottani köveknek "lelkük" van. Ezek után pedig már állítólag nincs ember, aki ne tenne legalább egyet zsebre, vagy a táskába, hiába figyelmeztetik, hogy ez a természeti környezet szándékos megrongálásának minősül és az elkövető súlyos, akár több mint 4 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal is sújtható.

tajvan_ko_vek_ki_nai_turista_k-2.jpg

A Szanhsziantai, vagyis a "három halhatatlanról" elnevezett terasz és a Paihsziantung, a "nyolc halhatatlan" barlangja nemcsak azért népszerű Tajvanban, mert a sziklás tengerpart egyedien szép természeti alkotásai, hanem azért is, mert elnevezésükkínai legendákban szereplő istenségekre utal.

Tajtung megye illetékesei a legutóbbi híradások szerint úgy vélik, gátat kell vetni a Tajvani-szoros túloldaláról érkező turisták gyűjtő szenvedélyének és bár tiltó táblákat már kihelyeztek, egyelőre nem találják a fegyelmezés leghatékonyabb módját.

A CNA tajvani hírügynökség legújabb jelentése szerint a jogtalanul eltulajdonított és a repülőtéren eddig elkobzott köveket visszaszállították a tengerpartra.

A szárazföldi Kínából az elmúlt években folyamatosan nőtt a turisták száma, tavaly 3,4 millióval döntöttek rekordot.

Forrás: MTI / Peking, Fotók: Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása