pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Peking a média félrevezetésével vádolja az amcsikat

2016.02.25. 09:00 Pekingi Zsazsa

Peking szerint az Egyesült Államok kormánya alaposan megdolgozta a nemzetközi közvéleményt azzal, hogy a kínai külügyminiszter washingtoni látogatása előtt és alatt az amerikai média egymás után jelentetett meg híreket kínai fegyverzeteknek a dél-kínai tengeri szigetekre telepítéséről, miközben elhallgatják, hogy más, a területi vitákban érintett országok ugyancsak katonákat és haditechnikát állomásoztatnak az általuk elfoglalt szigeteken.

de_l-ki_nai-tenger-szigetek-2.jpg

Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő szerdán úgy vélte, a kormányával szembeni "méltánytalan, szelektív" tényközlés része volt, hogy például a több mint négy évtizede kínai igazgatás alá tartozó, Vietnam által vitatott hovatartozású szigetcsoport egyikén föld-levegő rakétaütegeket telepítettek. Utóbb ezt kiegészítették azzal, hogy a területen harci repülőgépek is tartózkodnak. A két jelentés között pedig a korábbikhoz hasonlóan, műholdfelvételekre alapozottan, az terjedt el a világsajtóban, hogy Peking vélhetően radart épít egy másik vitatott hovatartozású szigeten.

de_l-ki_nai-tenger-szigetek.jpg

Hua a napokban azt találta mondani, hogy az Egyesült Államok a nyilvánosságot térségbeli hegemón szerepének szolgálatába állítja. A washingtoni kongresszus fegyveres erőkkel foglalkozó szenátusi bizottságának meghallgatásán Harry Harris admirális, az amerikai hadsereg csendes-óceáni parancsnokságának parancsnoka pedig úgy fogalmazott, hogy megítélése szerint Kína törekszik hegemóniára Kelet-Ázsiában.

vang_ji_e_s_john_kerry.jpg

John Kerry amerikai és Vang Ji külügyminiszter keddi washingtoni tárgyalásait követő sajtótájékoztatón Vang azt hangsúlyozta, hogy a Dél-kínai-tenger szigetei ősidők óta Kína területét képezték, Kínának pedig jogában áll megvédeni területének szuverenitását. Kerry többek közt azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államokat a térségben megilleti a szabad hajózás joga, amire Vang válaszul kijelentette, hogy annak gyakorlásában eddig soha senki akadályozta az ott közlekedőket.

Vang a Dél-kínai-tenger militarizálásáról szólva kijelentette, a közvélemény nem óhajt tudomást venni arról, hogy más környező országok fejlett haditechnikát, köztük rakétarombolókat, stratégiai bombázókat telepítettek a térségbe. Kifejtette, "az elmúlt évtizedekben egyes országok illegálisan elfoglalták Kína szigeteit és erőteljesen militarizálták azokat, nem csak radarokkal, de tüzérségi fegyverekkel is".

Peking úgy véli, hogy az Egyesült Államok az, amely tudatosan militarizálja a Dél-kínai-tenger térségét számos hadgyakorlatával, felderítő repüléseivel és hadihajóinak a kínai vizeken történő felvonultatásával. Washington szerint ugyanakkor Kína mind erőteljesebb tengeri jelenlétét a kisebb, vele vitában álló szomszédai fenyegetésként élik meg, és ezért "igénylik" az ezt ellensúlyozó amerikai fellépést.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása