pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Büntetni fogják a gyermekeikről nem gondoskodó vándormunkás szülőket Kínában

2016.02.22. 08:00 Pekingi Zsazsa

Büntetéssel fenyegetik a gyermeküket gondoskodás nélkül hátrahagyó kínai vándormunkásokat, mivel korábban több, országos visszhangot kiváltó, halállal végződő balesetnek voltak áldozatai ilyen gyerekek, de az is előfordult, hogy öngyilkosságot követtek el.

ha_trahagyott_gyermekek_ki_na-6.jpg

A kínai miniszterelnök által aláírt kormányzati iránymutatás elsődlegesen a szülőket teszi felelőssé azokért a gyerekekért, akiket a szülők különböző okok miatt nem visznek magukkal az ország más területeire, ahol munkát vállalnak.

ha_trahagyott_gyermekek_ki_na-1.jpg

A szülőknek a dokumentum szerint gondoskodniuk kell gyermekeik megfelelő és rendszeres felügyeletéről és ellátásáról. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a gyerekek mentális vagy fizikai sérülései a szülői közöny és gondatlanság rovására írhatók, a szülők büntetésre számíthatnak, sőt súlyosabb esetekben a szülők felügyeletei jogát is megvonhatják.

ha_trahagyott_gyermekek_ki_na-2.jpg

A központi iránymutatás szerint a társadalomnak és a kormánynak is felelősséget kell vállalnia e gyerekek sorsáért. Ezt úgy értik, hogy a helyi kormányzatoknak, a falubizottságoknak megfelelő információval kell rendelkezniük a közigazgatási területükön élő "hátrahagyott" gyermekek helyzetéről és adott esetben intézkedniük kell. Az oktatási területet felügyelőknek és az iskoláknak ugyancsak kötelességük a segítségnyújtás.

ha_trahagyott_gyermekek_ki_na-3.jpg

A körülbelül 200 millió kínai vándormunkás közül tízmilliók küzdenek azzal az gonddal, hogy még ha megoldható is lenne a gyermekük elhelyezése, iskoláztatásukat a szigorú lakhelyregisztrációs rendszer miatt nem tudják megoldani. Az utóbbi években mind hangosabbá váltak azok, akik e rendszer lazítását sürgetik.

ha_trahagyott_gyermekek_ki_na-4.jpg

A 2010. évi népszámlálás adatai szerint csaknem 36 millió 18 év alatti gyerek utazott együtt a szüleivel abba a városba, ahol a felnőtteknek éppen aktuális munkahelyük volt.

ha_trahagyott_gyermekek_ki_na-5.jpg

A hátrahagyott gyerekek támogatására szerveződött civil szervezet 2015-ben végzett felmérése szerint az érintettek 15 százaléka egy évben egyszer sem találkozik a szüleivel, 4 százalékuk egyetlen telefonhívást kapott tőlük ugyanebben az időszakban.

"Ennek súlyos pszichológiai következménye lehet, ami gyenge iskolai teljesítményt és szélsőséges viselkedést, akár öngyilkosságot is eredményezhet" - állapította meg Tung Li-hua, egy pekingi gyermekjogsegély központ vezetője a China Daily című angol nyelvű napilap összeállításában.

Tavaly júniusban négy, 5 és 13 év közötti gyerek követett el otthonában öngyilkosságot az egyik legfejletlenebbnek számító Kujcsou tartományban.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Camel / CFP, People's Daily Online, Xinhua, China Photo Rex

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása