pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Hongkongi újév - Zavargás és rendőrök csatája tüntetőkkel

2016.02.09. 14:30 Pekingi Zsazsa

Káosz, gyújtogatás és rombolás jellemezte azt a múlt éjszakai hongkongi zavargást, amelyet látszatra a rendőrségnek az engedély nélküli utcai ételárusokkal szembeni fellépése váltott ki - számolt be a kínai holdújév első napján történt erőszakos eseményekről keddre virradóra a helyi South China Morning Post című napilap.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-5.jpg

A kínai különleges közigazgatási övezet egyik legforgalmasabb kerületét, Mong Kokot reggelre lezárták, jelenleg csend van a környéken. Az összecsapás első mérlege szerint 48 rendőr megsebesült, négy televíziós és több tüntető megsérült. Huszonnégy embert, köztük egy nőt őrizetbe vettek.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-11.jpg

A körülbelül száz, többnyire maszkot, kapucnit vagy sisakot viselő rendbontó dobozokban és rekeszekben a helyszínre szállított téglákkal, üvegpalackokkal dobálta meg közelről a rendőröket, több utcában szemeteskukákat gyújtottak fel, köztéri állványokat döntöttek ki.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-7.jpg

A rendőrök egy része idővel rohamfelszerelést öltött, hordozható vízágyút és paprikasprayt vetettek be támadóik ellen, többeket megbotoztak, a földre tepertek és voltak, akik kézi lőfegyverüket is elővették. Két figyelmeztető lövés is eldördült. Az eseményeknek számos nézője volt, a történéseket szintén sisakos fiatalok dokumentálták fényképezőgépeikkel, videokameráikkal.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-8.jpg

A minden jel szerint szervezett megmozdulás hátterében híradások szerint a Hongkongi Bennszülöttek nevű szervezet áll, amely a helyi önrendelkezés és részben a függetlenség szószólója.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-9.jpg

A rendőrség "szélsőséges elemeknek" nevezte a tüntetőket, akik házilag készített fegyvereikkel és védőpajzsokkal támadtak a rendfenntartókra. A közösségi média beszámolói szerint az őrizetbe vettek között van a helyi törvényhozás egyik képviselőjelöltje, Edward Leung. Leung a zavargások előtt hangosbeszélőn jelszavakat kiabált, hallgatói között többen kék tréningruhát viseltek, amire az ő neve volt írva.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-3.jpg

A "bennszülöttek" legújabb felhívásukban máris Leung melletti "választási felvonulásra" toboroznak embereket, s arra kérnek mindenkit, hogy gondoskodjon a szeme, arca védelméről, s hozzon magával védőfelszerelést.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-4.jpg

A hongkongi kormányzat hivatalos közleményben ítélte el a rendbontást.

hongkong_u_je_v_zavarga_s-10.jpg

hongkong_u_je_v_zavarga_s-6.jpg

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: NetEase

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása