pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Előkerült a napokon át keresett kínai milliárdos

2015.12.15. 12:00 Pekingi Zsazsa

Visszatért hivatalába Kína egyik leggazdagabb embere a Fosun befektető vállalat alapító elnöke, Kuo Kuang-csang, aki néhány napja ismeretlen helyen tartózkodott, s "eltűnése" miatt felbolydult a tőzsde, cége papírjainak kereskedését pedig fel kellett függeszteni - jelentette a helyi média hétfőn.

guo_guangchang-0.jpg

A legfrissebb jelentések szerint Kuo megjelent a vállalat belső, de nyilvános éves értekezletén, miután "befejezte közreműködését egy folyamatban lévő, de nem a cégét érintő nyomozásban".

A Shanghai Daily című napilap internetes oldalán hétfőn ismertette a Fosun hétvégi közleményét, miszerint főnökük "elsősorban személyes ügyek" révén érintett egy nyomozásban, s bíznak benne, hogy teljesítve kötelezettségét, messzemenőkig együttműködik a hatóságokkal. Részleteket azonban az ügy kényessége miatt nem voltak hajlandóak közölni.

guo_guangchang-2.jpg

A Fosun International és Fosun Pharma kereskedését hétfőn újraindították, ezekben Kuónak 41, illetve 16 százalékos részesedése van. Mindkét részvény körülbelül 13 százalékos eséssel nyitott a hongkongi tőzsdén. A cég közölte, hogy szükség esetén vásárolni fog a papírjaiból.

Először múlt csütörtökön este, a Cajhszin pénzügyi, gazdasági magazin internetes oldalán jelent meg, hogy a Fosun Group feje elérhetetlenné vált. A média nyomban arra gyanakodott, hogy Kuót az országban folyó korrupcióellenes kampány végrehajtói érték utol.

A Fosunt agresszív nemzetközi terjeszkedései jellemzik, számos külföldi befektetésük volt. Legutóbb a Club Med üdülési csoport részvényeinek megvásárlásával kerültek be a nemzetközi sajtóba, akkor 939 millió eurót költöttek el. Részesedésük van a Folli Follie-ban, a Carusóban és az Ironshore-ban, valamint a Nasdaq értéktőzsdén is jegyzett kínai Bona filmstúdióban is. Nemrégiben 20 százalékban résztulajdonosai lettek a Cirque du Soleil kanadai szórakoztatóipari óriásnak.

A Forbes magazin márciusi jelentése szerint A Fosun International már négy, a világ leggazdagabbjai közé tartozó dollármilliárdost adott Kínának. Közülük is a legtehetősebb a kínai Warren Buffetnek is nevezett, 48 éves Kuo Kuan-csang, akinek akkori vagyonát 5,9 milliárd dollárra tették, míg ügyvezető alapítótársa, Liang Hszin-csün 2,2 milliárddal követte. A többiek épp hogy túllépték a milliárdos küszöböt. Mind a négyen a sanghaji Fudan Egyetemen végeztek, és 1992-ben alapították a Fosunt.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter Fotó: Sanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása