pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Találtak egy 200 éves óriásszalamandrát Délnyugat-Kínában

2015.12.12. 15:00 Pekingi Zsazsa

1,4 méter hosszú és 52 kg-ot nyom a Délnyugat-Kínában nemrég befogott kínai óriásszalamandra. Szakértők szerint akár 200 éves is lehet a példány. Egy barlangban találtak rá Chongqing-ban és onnan szállították el, hogy megvédjék és tanulmányozzák a bolygó legnagyobb kétéltűjét. Az óriásszalamandra II. kategóriájú, a kínai állam által védett faj.

o_ria_s_szalamandra-1.jpg

A kínai óriásszalamandra (Andrias davidianus) a bolygónk legnagyobb kétéltűje. Akár 1,8 méteresre is megnőhet, súlya elérheti az 50 kilót, bár mostanában már ritkák az ilyen nagy példányok. Élete nagy részét a folyókban éli le, bogarakat, békákat, halakat eszik. A nőstény kábé 500 petét rak a víz alá, amiket aztán a hím őriz az ikraevő halaktól, 50-60 napig. Eleinte kopoltyúval lélegeznek, kifejlett korukban már bőrlégzéssel - írja az Ebronit blog ezzel foglalkozó bejegyzésében.

o_ria_s_szalamandra-2.jpg

Az óriásszalamandra hangokat is tud kiadni, mégpedig „ugató, nyafogó, sziszegő, vagy síró” hangot, ami néha pont olyan, mintha egy „gyerek zokogna”.

o_ria_s_szalamandra-3.jpg

Abból, hogy Kínában él és undorítóan néz ki, könnyen kitalálhatjuk, hogy a kihalás fenyegeti. Húsa kilónként 300 dollárt ér a feketepiacon. Harminc évvel ezelőtt még rengeteg élt belőlük, ma már a kutatóknak is nehezére esik találni egy példányt.

o_ria_s_szalamandra-4.jpg

Forrás: People's Daily Online, Ebronit blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

tede 2015.12.13. 19:24:52

Ezek a kínaiak mindent felzabálnak, ami mozog.