pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Az Alibaba megvette a hongkongi South China Morning Post című lapot

2015.12.12. 14:15 Pekingi Zsazsa

Az Alibaba, a kínai e-kereskedelmi óriás megvásárolta a South China Morning Post (SCMP) című patinás hongkongi angol nyelvű napilapot és a hozzátartozó "médiavagyont", egyúttal azt ígérte: fenntartja a szerkesztőségi függetlenséget, a minőségi tartalom-előállítás érdekében pedig befektetéseket fog eszközölni.

alibaba_scmp-2.jpg

Erről a nemzetközi hírügynökségek, a kínai online média és maga az SCMP is beszámolt pénteken, helyi idő szerint az esti órákban.

alibaba_scmp-3.jpg

Az egyelőre ismeretlen összegű vásárlás révén az Alibaba a digitális világban érvénysülő erejét fogja ötvözni az SCMP kiváló szerkesztői képességeivel, megnyitva az utat a 112 éves lap számára a globalizálódás irányába, vagyis Kína bemutatására a világ minden részén élők számára - jelentette ki Joseph Csaj (Tsai), az Alibaba Group egyik alelnöke.

joseph_tsai_alibaba.jpg

Csaj azt is hangsúlyozta, hogy az új tulajdonos a minőségi tartalom fenntartásában és az olvasók bizalmának megtartásában érdekelt. Úgy vélte, a bizalom feltétele az objektív, kiegyensúlyozott és tisztességes újságírás. "Annak ellenére, hogy mi vagyunk a tulajdonosok, a szerkesztőkre bízzuk a szerkesztői politikát és bármely sztori feldolgozásának módját. Ezt alapelvnek tekintjük" - állította.

alibaba_scmp-1.jpg

Csaj szerint a fő nyugati hírgyártók Kínát "sajátságos szemüvegen" keresztül tudósítják. "Mi úgy gondoljuk, hogy a dolgokat olyannak kell bemutatni, amilyenek. Tényeket kell közölni, az igazat kell mondani, ezek azok az elvek, amelyeket a működésünk alapjának tekintünk" - állapította meg.

scmp_elso_lapsza_m.jpg

A nagymúltú South China Morning Post első példánya 1903. november 6-án került ki a nyomdákból, az újság később Ázsia egyik vezető lapjává vált. Elsőként 1971-ben vezették be a hongkongi tőzsdére és 1987-ben vált Robert Murdoch médiabirodalmának részévé. 1990-ben újra a tőzsdére került, 1993-ban lett többségi tulajdonosa a malajziai mágnás Robert Kouk Kerry Media nevű vállalkozása.

alibaba_scmp-0.jpg

A Bloomberg e témához kapcsolódó friss írásának kommentátora szerint a váltás jót tehet a hongkongi lapnak, mivel korábbi tulajdonosa már nem látott sok fantáziát a lapban. Viszont az "innovatív és előrelátó" Jack Mának az Alibaba 50 éves alapítójának kezében "fényes jövő várhat" rá. Ma 2014-ben, miután cégének részvényeit a New York-i értéktőzsdére vitte, Kína leggazdagabb embere lett.

Forrás: MTI / Peking, Hongkong / Trebitsch Péter, Fotók: SCMP, Reuters

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.