pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Határvillongás történt Észak-Kínában

2015.12.08. 09:00 Pekingi Zsazsa

Több mint egy tucatnyi sérültje van azoknak a határvillongásoknak, amelyek az észak-kínai Belső Mongólia és Kanszu tartomány határvonala mentén egy ellenőrző állomáson zajlottak le vasárnap - derült ki a kínai média hétfői jelentéseiből.

hata_rvillionga_s_ki_na-1.jpg

A belső-mongóliai területen végrehajtott hajnali támadásban mintegy száz álarcos férfi targoncákkal rombolt épületeket és járműveket, és botokkal, valamint paprika spray-vel támadt az ott lévő alkalmazottakra. Az áldozatoktól elvették értékeiket, majd megkötözték és a mínusz 20 fokos hidegben kizárták őket. Végül hat ember szorult kórházi ellátásra.

hata_rvillionga_s_ki_na-2.jpg

A tartományi közigazgatási határ 1960-as, majd 1970-es években történt megállapítását a kezdetektől heves vita kísérte és a helyzet mindkét oldalon újra és újra fellángoló indulatok kiváltója. Sajtójelentések szerint a kanszuiak nem tudnak belenyugodni a terület 1979-ben történt "elcsatolásába", visszaszolgáltatásába. A környéken 32 ezren laknak.

hata_rvillionga_s_ki_na-3.jpg

Az Ejin Banner nevű település és Csinta megye területvédői, köztük pásztorok, helyi gazdálkodók között a kínai média szerint a közelmúltban sem ez volt az első összetűzés. Szeptemberben szintén álarcosok egy csoportja lepte meg a belső-mongol állomást, megfélemlítve az ott dolgozókat, de végül békésen távoztak.

hata_rvillionga_s_ki_na-4.jpg

hata_rvillionga_s_ki_na-5.jpg

Forrás: MTI / Peking, Fotók: Xinhua

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.