pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Száznál több sérültje van egy Hongkonghoz közeli hajóbalesetnek

2015.10.26. 13:30 Pekingi Zsazsa

Több mint 120 sérültje van annak a vízi balesetnek, amelyben egy nagysebességű komphajó egy ismeretlen tárgynak ütközött, miközben Makaóból Hongkongba tartott - jelentette a helyi online média hétfőn.

hajobaleset-4_1.jpg

"A hajón mindenki vérzett" - számoltak be utasok a South China Morning Post című hongkongi lapnak. A sérültek között a legfiatalabb hat éves, a legidősebb 83. A kórházban lévők közül öten vannak válságos, ugyanennyien súlyos állapotban. Huszonhét embernek stabil az állapota.

hajobaleset-5_1.jpg

A Turbojeten, amelyen több mint 170-en utaztak, a vasárnap esti ütközést követően megszűnt az áramszolgáltatás, és a víz beszivárgása közben, a sötétben aki tehette, mentőmellényt keresett magának. Többen ugyanis mozdulni sem tudtak, sok volt az állkapocs-, kar- vagy lábsérülés. A közösségi médiában terjedő képeken jól látszik, hogy voltak olyanok, akik az ülések alatt feküdtek.

hajobaleset-1_1.jpg

A hatóságok azt állították: nem állt fenn annak a veszélye, hogy a hajó süllyedni kezdjen.

hajobaleset-2_1.jpg

Az utasok elmondták, hogy a hajó nagyon kemény tárggyal ütközhetett, mert az nagy zajt keltett, és sokan leestek az ülésükről. A hatóságok még vizsgálják, hogy a komp mivel ütközött össze.

hajobaleset-3_1.jpg

A sajtóbeszámolók emlékeztetnek rá, hogy alig két héttel ezelőtt tűz ütött ki az egyik Turbojet gépházában, miután Makaóból elindult; 134 utasa azonban sértetlen maradt. Tavaly júniusban viszont 70 ember sérült meg, amikor a különleges közigazgatású kínai város, Makaó kikötőjében egy Hongkongból érkező komphajó a kikötőhöz közel hullámtörőnek ütközött.

hajobaleset-6_1.jpg

Forrás: MTI / Peking, Fotók: NetEase, Hong Kong Free Press

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása