pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Külön alakzatban debütálnak a kínai díszőrség nőkatonái a pekingi parádén

2015.08.25. 09:15 Pekingi Zsazsa

Először vesznek részt a kínai Népi Felszabadító Hadsereg díszőrségének nőtagjai önálló alakzatban katonai díszszemlén szeptember 3-án, amikor Kína a második világháború 70 évvel ezelőtti befejezésére emlékezik - közölték feletteseik a hétvégén Peking külső kerületében lévő kiképzőközpontjukban.

kinai_diszorseg_nokatonai-1.jpg

A kínai Győzelem-napi parádén csaknem 12 ezer katona vesz majd részt és az eddigi kerek évfordulós nemzeti ünnepi díszszemlékkel, illetve államfői fogadásokkal összehasonlítva most képviselteti magát a legnagyobb számban a díszőrség. Az üdvözlőegységek létszáma általában 151 katona a három haderőnem képviseletében. A május 9-i moszkvai, Vörös téri felvonuláson 102 fővel voltak jelen - közölte parancsnokuk, Han Csie.

kinai_diszorseg_nokatonai-2.jpg

Ezekben a napokban 61 barna, kék és fehér egyenruhás nő vonul szigorú rendben, vezényszóra, a külvárosi gyakorló téren, csakúgy mint férfi bajtársaik. A felvonuló nők tavaly május óta vannak aktív szolgálatban. A tíz nap múlva felvonuló alakzatban 17-en lesznek majd egy sorban.

kinai_diszorseg_nokatonai-3.jpg

A szárazföldi erők, a haditengerészet és a légierők válogatott katonái közül 156 férfi mellett végül 51 nő fog masírozni Peking központjában, így a Tienanmen téren az ország vezetése és a külföldi vendégek előtt.

kinai_diszorseg_nokatonai-5.jpg

A nők átlagéletkora 20 év körül van, magasságuk 1,78 méter. Súlyukra vonatkozóan nincs szigorú előírás.

kinai_diszorseg_nokatonai-6.jpg

A próbák egyikén, amelyre körülbelül 40 külföldi újságíróval együtt az MTI tudósítója is meghívást kapott, a tűző napon gyakorlatozó nők közül a kiválasztottak egyike, Cseng Cseng hadnagy, aki valaha egészségügyi szakiskolába járt, elmondta, hogy a csapat felének hólyagok vannak a lábán, mindegyiküknek fáj a válla, a háta a hosszan tartó egyenes tartással, mereven végzett menetelésektől és a 3,8 kg súlyú, kezükben szorongatott fegyvertől. A kiképzés júniustól legalább napi 8 óra, erős napsütésben, heti 6 napon át. Sokan ájultak már el a kiszáradástól legyengülve, a tűző napon két órán át mozdulatlanul állva.

kinai_diszorseg_nokatonai-7.jpg

A háttérben fedett helyen, fehér köpenyben mindig ott állnak készenlétben az orvosok és egy nővér, arra az esetre, ha bárki rosszul lenne és elsősegélyben kellene részesíteni.

kinai_diszorseg_nokatonai-4.jpg

A gyakorlótér oldalában egy táblán vörös háttérben Hszi Csin-ping államelnök-pártfőtitkár, egyben a Központi Katonai Bizottság elnöke látható zárt nyakú zubbonyban. A felirat szerint azt kéri a népi hadsereg katonáitól, hogy kövessék a kommunista párt iránymutatását, tegyenek meg mindent az ellenség legyőzésére és törekedjenek a tökéletességre.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása