pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Minden idők legnagyobb jegybevételt hozó kínai filmje a Monster Hunt

2015.07.27. 18:00 Pekingi Zsazsa

Minden idők legsikeresebb kínai filmje lett a július közepén Kínában bemutatott élőszereplős, 3D-s animációs film, a Monster Hunt: 10 nap alatt 57,5 milliárd forintnak megfelelő jüan jegybevétellel - közölte a média, film és kiadóhivatalok felügyeletének állami hivatala. TRAILER

monster_hunt-8.jpg

Az eddig csúcstartó a Hszü Cseng rendezésében 2012-ben készült Elveszve Thaiföldön (Lost in Thailand) alacsony költségvetésű vígjáték volt, amely két rivális kínai üzletember és egy együgyű palacsintasütő kalandjait mutatja be. Ezt követte a hongkongi Stephen Csou 2013-as fantasy-vígjátéka, a Nyugati utazás - A démonok leigázása (Journey to the West: Conquering the Demons).

Hszü mikroblogján máris gratulált a Monster Hunt sikeréhez, mint fogalmazott, "a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket".

monster_hunt-5.jpg

A "trónfosztó" mozi rendezője az 52 éves Raman Huj hongkongi animátor és filmrendező leginkább a hollywoodi animációs sikerfilm, a Shrek 3. társrendezőjeként volt ismert, de jó néhány népszerűvé vált rövidfilmben is volt szerepe.

monster_hunt-1.jpg

A Monster Hunt egy fiatal férfi története, aki véletlenül létrehoz egy szörnyet. Szereplői között van Csing Boran, Paj Paj-ho, Jao Csen, Tang Vej, Eric Csang és Sandra Ng. A folytatás állítólag már készülőben van.

monster_hunt-9.jpg

A filmre bemutatása előtt némi árnyék vetült, mivel eredeti főszereplői között ott volt a tajvani Kaj Ko, akit Jackie Chan fiával együtt Pekingben kábítószer-használat miatt elfogtak. A csaknem egy éve botrányba keveredett Kaj jeleneteit később a helyére belépő sztárral újra vették.

monster_hunt-3.jpg

A kasszasiker emiatt is mindenkit meglepett. Az első napi bevétel 171 millió jüan (7,7 milliárd forint) volt, a másodiké 300 millió (13,6 milliárd forint) és a harmadiké 500 millió jüan (22,6 milliárd forint). Ezzel a kínai filmek kategóriájában a nyitónapi és az egyetlen napi rekord is megdőlt.

monster_hunt-7.jpg

Kína a világ második legnagyobb filmpiaca, 2015 első felében a jegyeladásokból származó bevétel elérte a 20,4 milliárd jüant (922,6 milliárd forint). Ebből a hazai filmek a korábbiakhoz képest már tekintélyesebb hányadot képviseltek, a végösszegből 9,5 milliárd jüannal (429,8 milliárd forint) részesedtek.

monster_hunt-6.jpg

Forrás: MTI / Peking, Fotók: Variety, China Daily, BBC, Videó: YouTube

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása