pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Tévedésből kutyák helyett fekete medvéket nevelt egy kínai gazda

2015.07.04. 12:00 Pekingi Zsazsa

Kiderült, hogy ázsiai fekete medvék azok a két éve kiváló házőrző-palántákként vásárolt "kölyökkutyák", amelyekről egy Jünnan tartományi gazda évekig gondoskodott.

azsiai_fekete_medvek-3.jpg

Vang Kaj-jü a vietnami határ mellett található Makuan településen él és egy napon, a banánültetvényen, ahol dolgozott, egy vietnami férfi eladásra kínálta neki a láthatóan erős, egészséges csöppségeket. Ígérte, az "ebek", ha megnőnek, távol tartják majd az idegeneket.

azsiai_fekete_medvek-1.jpg

Minderről maga Vang számolt be a kínai médiában, azt is hozzátéve, hogy rendkívül körültekintően viselte gondjukat, az etetés mellett naponta fürdette, ápolta őket. A cseperedő kölykök azonban mintha nem kutyaként viselkedtek volna, a szokásosnál nagyobbra nőttek, ráadásul az étvágyuk is hirtelen megnövekedett, s a birtok potenciális őrei egy idő után, néha-néha szemet vetettek Vang csirkéire.

Szerencsére a gazda nemrég megfordult egy környékbeli ismeretterjesztő vadvédelmi kiállításon, ott beazonosította kedvenceit, és nyomban segítséget is kért biztonságos elhelyezésük érdekében.

azsiai_fekete_medvek-2.jpg

"Nagyon szeretem őket, néhányan sok pénzt is ajánlottak értük, de én sosem gondoltam, hogy megválnék tőlük" - mondta a férfi a Hszinhua hírügynökségnek. A helyzet végül, a rendőrség közvetítésével, vélhetően mindenki számára a napokban megnyugtatóan rendeződött.

A vadőrök kapcsolatba léptek a tartományi vadvédelmi és rehabilitációs központ illetékeseivel, s a gazda fájó szívvel ugyan, de elengedte medvéit. Róluk utóbb kiderült, hogy egyikük hím, a másikuk nőstény, körülbelül 3 évesek lehetnek és jó egészségi állapotnak örvendenek.

Az ázsiai fekete medvék a védett fajok közé tartoznak Kínában.

Forrás: MTI / Peking, Fotó: CNS / Baituo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medali (törölt) 2015.07.04. 17:06:15

Nem tudom elkepzelni, hogy hogyan tevedhetett ekkorat. :)
süti beállítások módosítása