pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szerencsejáték szolgáltató többszáz milliárdos sikkasztása

2015.06.26. 18:30 Pekingi Zsazsa

Több mint 758 milliárd forintnak megfelelő összeget sikkasztottak el a kínai lottó szolgáltatás vezetői, valamint a szelvények értékesítői hálózatának működtetői csaknem három év leforgása alatt - hozta ezt nyilvánosságra országos ellenőrzéseinek összesítése után csütörtökön a kínai számvevőszék.

kinai-lotto-1.jpg

Az ellenőrök két hónapon át vizsgálták az ágazat működését, az alapok felhasználását és arra a megállapításra jutottak, hogy a 2012-től 2014 végéig szóló időszakban áttekintett 65,8 milliárd jüanos alapnak több mint a negyede 16,9 milliárd volt úgymond "problémás".

kinai-lotto-2.jpg

Az ellenőrzés nem volt teljes körű, a mintáknak kiválasztott alapok az adott időpontban lottóértékesítésből származó bevételnek mindössze a 18 százalékát tették ki. 228 tartományi és városi szintű szervezet és csaknem ötezer, a bevételekből működtetett projekt gazdálkodását vették górcső alá.

kinai-lotto-3.jpg

A felfedett visszaélések között említették a csalást, a sikkasztást, az alkalmazottaknak folyósított törvénytelen kifizetéseket, luxusirodák beszerzését és illegális online eladások működtetését.

kinai-lotto-5.JPG

Az értékesített szelvényekből befolyó pénzt a fennálló törvények szerint három részre osztják, egyrészt a nyeremények kifizetésére fordítják, fedezik belőle a kapcsolódó adminisztráció és az elosztóhálózat fenntartását, továbbá befizetnek a költségvetés szociális kiadásait szolgáló alapokba.

kinai-lotto-4.jpg

A jelentés szerint május 31-ig az elsikkasztott összegből a hatóságoknak 14,5 milliárd jüant (651,4 milliárd forint) sikerült visszaszerezni, 90 ügyben, amelyeknél fennáll a törvényszegés gyanúja, még folyik a nyomozás.

Forrás: MTI / Peking, Fotók: SCMP, Reuters, CRI, SBC, Wikipedia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása