pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Nobel-békedíjas ellenzéki vezetőt fogadott a kínai elnök

2015.06.12. 07:45 Pekingi Zsazsa

Peking bízik abban, hogy Mianmar a kétoldalú baráti kapcsolatok fejlesztésére törekszik, függetlenül a belpolitikai változásoktól - erről Hszi Csin-ping kínai államelnök-pártfőtitkár beszélt a legnagyobb mianmari ellenzéki vezetőnek, a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjínek, amikor a Népi Gyűlés Házában csütörtökön fogadta őt - számolt be erről az Hszinhua állami hírügynökség.

aung_szan_szu_kji-kinaban-4.jpg

A Nemzeti Liga a Demokráciáért (NLD) elnöke pártdelegáció élén tartózkodik a kínai fővárosban szerdától vasárnapig, a Kínai Kommunista Párt (KKP) meghívására.

aung_szan_szu_kji-kinaban-1.jpg

Hszi a megbeszélésen kijelentette, országa a kínai-mianmari kapcsolatokra mindig stratégiai szempontból és hosszú távra szólóan tekint. Mint mondta, Peking támogatja Mianmarnak a szuverenitását, függetlenségét és területi integritását érintő erőfeszítéseit, és tiszteletben tartja jogát fejlődési útjának megválasztására.

aung_szan_szu_kji-kinaban-2.jpg

A kínai elnök egyúttal kifejezte reményét, hogy e látogatással előmozdíthatják Kína és a KKP közti jobb megértést Mianmarban. Arra kérte Szú Kjít és az NLD-t, hogy segítse a mianmari embereket a kétoldalú kapcsolatok elfogulatlan és ésszerű megítélésében.

aung_szan_szu_kji-kinaban-3.jpg

Szú Kjí pártja nevében közölte, hogy fontosnak tartja a Mianmar és Kína közötti barátságot, és látogatásával is a pártközi kapcsolatok megerősítésére törekszik.

aung_szan_szu_kji-kinaban-5.jpg

Megfigyelők szerint a mianmari ellenzék - amelynek vezető ereje az NLD - a novemberre tervezett általános választáson jó eredményre számíthat. A több mint egy évtizeden át házi őrizetben tartott, nemzetközi hírű és hazájában rendkívül népszerű Aung Szan Szú Kjí kínai látogatása is azt jelenti, mindkét oldalon számolnak az NDL jó szereplésével.

aung_szan_szu_kji-kinaban-6.jpg

25 év után ez lesz az első szabad voksolás a délkelet-ázsiai országban, amelyet 2011 óta az úgynevezett reformista vezetés irányít csaknem fél évszázados katonai kormányzás után. Az új, immár félig polgári kormányzat lazított függőségén Kínától, több fontos és nagyszabású kínai projekt megvalósítását is felfüggesztette. Mindazonáltal szakértők úgy vélik, középtávon Kína marad a szomszédos ország legnagyobb befektetője.

aung_szan_szu_kji-kinaban-7.jpg

Szú Kjít első kínai útja előtt szerdán a kínai nagykövet is kikísérte a repülőtérre, s az erről szóló képeket Kína mianmari nagykövetségén is közzé tették. Pekingben a kínai parlament és a népfront országos bizottságnak alelnöke, valamint Jang Csie-cse államtanácsos is találkozott vele.

aung_szan_szu_kji-kinaban-8.jpg

A kínai média szintén foglalkozott a némileg pikánsnak tartott diplomáciai eseménnyel. A Hszinhua hírügynökség kommentárjában megjegyezte, a példa azt jelzi: a kommunista párt minden politikai párttal kész kapcsolatot építeni, ha az hajlandó a kétoldalú viszony megerősítését szolgálni. A múltbéli kellemetlenségekre - mint fogalmaztak - ezzel egy időben a KKP hajlandó fátylat borítani.

aung_szan_szu_kji-kinaban-9.jpg

A Global Times című lap a nyitottság gesztusaként, a diplomácia egyfajta pragmatikus megközelítéseként mutatta be a demokrácia Nyugaton hosszan ünnepelt jelképének tekintett politikus meghívását.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: NetEase

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása