pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

15 éve nem járt kínai külügyminiszter Magyarországon

2015.06.06. 10:45 Pekingi Zsazsa

A folyamatosan bővülő magyar-kínai politikai és gazdasági együttműködést méltatta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor szombat délelőtt Budapesten fogadta Vang Ji kínai külügyminisztert - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

orban_viktor_es_vang_ji-1.jpeg

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vang Ji kínai külügyminisztert az Országházban 2015. június 6-án

A tanácskozáson - melyen részt vett Szijjártó Péter, a külügyi tárca vezetője is - a felek megállapodtak abban, hogy folytatják Kína és Magyarország kapcsolatainak fejlesztését, és ennek érdekében hosszú távra szóló, konkrét egyezmények megkötése várható - tájékoztatott Havasi Bertalan.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán további tárgyalásokat folytat kínai kollégájával, majd együttműködési megállapodást írnak alá.

"15 év után újra hivatalos látogatásra érkezik a kínai külügyminiszter Magyarországra, szombaton. Szinte az egész napot együtt fogjuk tölteni, miniszterelnök úr is fogadja a külügyminisztert. Hosszasan fogunk tárgyalni különböző formátumokban arról, hogy a megnövekedett kínai külföldi befektetési aktivitás milyen módon kerül még a jelenleginél is nagyobb mértékbe Magyarországra" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A kínai Hszinhua hírügynökség kedden arról számolt be, hogy Vang Ji június 3. és 10. között európai körutat tesz, Oroszországban, Magyarországon és Nagy-Britanniában is tárgyal.

orban_viktor_es_vang_ji-2.jpeg

MTI Fotó: Árvai Károly

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása