pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

BREAKING! 458 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy hajó a Jangcén

2015.06.02. 06:45 Pekingi Zsazsa

Hatalmas forgószél boríthatta fel a Kelet Csillaga nevű utasszállító hajót a Jangce folyón 458 emberrel a fedélzetén. Egyelőre csak 13 embert sikerült kimenteni a vízből. A kínai folyami közlekedési hatóság tájékoztatása szerint a baleset helyi idő szerint hétfőn este 9:28-kor történt a folyó Hupej tartománybeli szakaszán.

elsullyedt_hajo_jangce-1.jpg

A Dongfangzhixing (Kelet Csillaga) nevű hajó Csiangszu tartomány székvárosából, Nankingból tartott a délnyugat-kínai Csungkingba 406 kínai utassal, egy utazási iroda öt alkalmazottjával és a 47 fős legénységgel a fedélzetén - közölte a Hszinhua hírügynökség. Az utasok között nem voltak külföldiek. A mentést nehezíti az erős szél és a heves eső.

A legfrissebb hírek szerint egyelőre 13 embert sikerült kimenteni a vízből, valamennyien életmentő mellényt viseltek. A Hupej Zsipao helyi napilap online tudósítása szerint a túlélők után kutató búvárok a hajó testéből életjeleket hallottak.

elsullyedt_hajo_jangce-9.jpg

A túlélők között van a hajó kapitánya és fedélzeti főmérnöke. Mindketten azt mondták, hogy a hajó "tornádóba" kerülve 1-2 perc leforgása alatt süllyedt el. Vészjelzést nem adtak le. A helyi lap szerint erőteljes, körülbelül 130 kilométeres óránkénti sebességű forgószél okozta a tragédiát, amikor utasai éppen lefekvésre készültek.

elsullyedt_hajo_jangce-5.jpg

A négyszintes, 76,5 méter hosszú és 11 méter széles hajó fejjel lefelé áll a folyóban, egy része kiemelkedik a vízből. Úgy tudni, a baleset helyszínén körülbelül 15 méter mély a víz.

elsullyedt_hajo_jangce-14.jpg

A központi televízió jelentése szerint Li Ko-csiang miniszterelnök a tragédia helyszínére repült, hogy személyesen irányítsa a mentési munkálatokat.

elsullyedt_hajo_jangce-10.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-2.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-3.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-4.jpg

Egyelőre harmincnál több csónakkal kutatnak a túlélők után, és a helyszínre vezényelték a rendőrség több mint ezer tagját 40 gumicsónakkal.

elsullyedt_hajo_jangce-6.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-7.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-8.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-11.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-12.jpg

elsullyedt_hajo_jangce-13.jpg

Dongfangzhixing (Eastern Star)

Az 1994-ben épült Kelet Csillaga 534 férőhelyes, vagyis nem volt túlzsúfolva. Tulajdonosa egy, a Három Szoros gát környékét meglátogató folyami túrák szervezésére szakosodott, iroda. Utasai közül csaknem százan sanghajiak, kétszázan Csiangszu tartományból jöttek, a többiek Csöcsiangból, Santungból, Fucsienből, Anhujból és Tiencsin városból.

Forrás: MTI / Peking / Trebitsch Péter, Fotók: Xinhua, China Daily LIVE!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása