Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Felügyelet nélkül hagyott kisfiú 8 métert zuhant a mozgólépcsőről egy plázában

2015.05.26. 15:00 Pekingi Zsazsa

Még múlt kedden délután történt az eset, ami mindenkit arra figyelmeztet, hogy soha ne hagyja gyermekét felügyelet nélkül! VIDEÓ (18+)

mozgolepcso_zuhanas-1.jpeg

A baleset Dongguanban történt a Kanton Plázában. A 3 éves kisfiú, Jian Jian az unokatestvérével a bevásárlóközpont egyik mozgólépcsőjének korlátját megfogta, az felemelte a gyermeket, ekkor átbillent és a mélybe zuhant...

mozgolepcso_zuhanas-2.jpeg

A biztonsági kamera felvételein jól lehet követni az eseményeket, aminek a végén két férfi siet a gyermekek után. Kiderült az egyik férfi a kisfiú családjának jóbarátja (volt) és rábízták a fiút...

Szerencsére a kissrác túlélte a balesetet és most kórházban ápolják.

mozgolepcso_zuhanas-3.jpeg

mozgolepcso_zuhanas-4.jpeg

mozgolepcso_zuhanas-5.jpeg

Forrás: Shanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2015.05.26. 20:56:56

Kicsit más, de én itthon is megőrülök a „szuper” anyáktól, akik felsegítik a gyereket a lefelé tartó mozgólépcsőre, aztán elengedik a kezét, mert olyan ügyesen kapaszkodik. Ha valaki leállítja, a gyerek fejjel lefele repül. Fölfele nem számít legfeljebb orra esik. Csak nézzétek, naponta hányan követik ezt el.

Kitiltottak a zusabol de LESZAROM. 2015.05.26. 20:57:19

A gyerek pattanasabol, ugy tunik, hogy nem igazi, hanem muanyag babu.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2015.05.26. 22:09:57

Azért ezek a kínaiak sem a segítőkészségükről tesznek tanúbizonyságot. Ott hever a gyerek eszméletlenül a földön a környéken lévő felnőttek pedig biztos távolságból bámulják, mintha legalábbis dúsított uránból lenne.

lezsír (törölt) 2015.05.27. 02:15:05

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Nem, a kínai kultúrában egymás, a bajbajutottak segítése nincs annyira erősen tolva, mint a keresztény kultúrkörben. Én a keresztény kultúrkörben nevelkedett ateistaként is ezerszer empatikusabb, segítőkészebb vagyok, mint egy kínai (vagy koreai stb.)
A családon belül a gyerekektől elvárják, hogy szüleiket tiszteljék, segítség, pénzzel támogassák, de ennek nincs köze a szeretethez, ez egyszerűen tekintélytisztelet, kötelesség, az anyagiakról szól. Gyereket se azért vállalnak, mert szeretik a gyerekeket, hanem hogy legyen aki majd eltartja őket öreg korukban. A gyerek befektetés.

Kínába közlekedve többször segítettem baleseteknél (néha ember, máskor állat sérült meg), odamentem, hogy mit segíthetek, segítettem is, amit tudtam, miközben a kínaiak tömege csak nézett ki a fejéből, esetleg telefonnal fotózott. Még értetlenül is állnak azelőtt, hogy a fehér ember miért érzi úgy, hogy mindent neki kell megoldani. Nekik ez abszolút nem szimpatikus. Nem az ő dolguk, leszarják, csak a saját dolgukkal foglalkoznak.
Ide vezetem vissza azt is, hogy a környezettel se törődnek. Nem az övé a folyó, akkor minek törődne vele, hogy a gyára beleüríti a rákkeltő anyagokat!? A kínai kultúra (meg a különböző leágazásai, mint tajvani, koreai, vietnami) sokkal önzőbb embereket nevel, mint a kelet-európai szoci országok anno.

szemi90 2015.05.27. 10:48:48

@Kitiltottak a zusabol de LESZAROM.: Nyilván "Zuhanó testek visszapattanása" volt a doktori disszertációd ugye...

flea 2015.05.27. 11:35:21

Nem az első ilyen baleset, ami bekerül a hírekbe. Nem értem, miért nem lehet az ilyesmit megfelelő tervezéssel lehetetlenné tenni. Például a lefelé vezető korlát külső oldalán lehetne egy akadály (plusz egy beszorulást érzékelő vészleállító nyilván). De azt sem tartom lehetetlennek, hogy egyszerűen a korlát felső vízszintes szakasza alatt egy sor nyomásérzékelővel oldják meg a vészleállást - a korlátra felcsimpaszkodó gyerek több tíz cm-en eloszló 10+ kg-os tömegét nem tudom elképzelni, hogy normális, biztonságos használat esetén mi közelítené meg.

KAMA3 2015.05.27. 13:40:06

Egyszerű a megoldás. Egy burkolatot kell rakni a kibukkanó gumiszalagra, ami elfedi azt a részét , amit a gyerekek elérnek még. Mivel onnan a szalag kifele jön, a becsípődés miatt sem kell aggódni. Filléres tétel, plexiből meg lehet hajlítani, még reklámokat is lehet ráragasztani. Ha megváltoztatják a lépcső haladási irányát, két csavarral leszerelhető.

flea 2015.05.27. 15:37:34

@KAMA3: ez is teljesen kivitelezhetőnek hangzik, valóban, és egyszerűbb is.
süti beállítások módosítása