pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Gorenjét mostantól csak heti egyszer lehet behozni Kínába

2015.04.13. 14:15 Pekingi Zsazsa

A Hongkonggal szomszédos dél-kínai Sencsen város lakosai hétfőtől már legfeljebb heti egy alkalommal mehetnek át a különleges közigazgatási övezetbe.

hongkong-hatar-1.jpg

A lépéssel az üzletszerű bevásárló turizmust fogná vissza, és a viszonteladó bevásárlók ingajáratait szeretné ritkítani a sencseni városvezetés.

Hongkongban a közelmúltban már odáig fajult a kínai szárazföldről érkezett turisták zaklatása, hogy kamerák jelenlétében szájmaszkos diákkommandók szidalmazták őket az utcán, és a "gyanúsítottakat" utazó táskáik kinyitására kényszerítették, helyenként fizikai erőszakot is alkalmazva. Volt ahol a rendőrségnek is be kellett avatkoznia.

A "Hongkong a hongkongiaké" jelszóval tiltakozókat állítólag a bevásárlók hangoskodása, utcai pakolása, rendetlen tömege zavarta.

hongkong-hatar.jpg

A 15 milliós Sencsen és Hongkong között határ és határellenőrzés, vámvizsgálat van, beutazni csak engedéllyel lehet. A korlátozó előírásokat ugyanakkor igyekeztek kijátszani a kereskedelmi célú bevásárlásokat végzők, akik gyakran vállalkozók megbízottjai.

A hongkongi South China Morning Post című napilap hétfői számában a hongkongi kereskedők egy része már aggodalmának adott hangot a forgalom várható visszaesése miatt. Mások szerint nem lesz átütő hatása az intézkedésnek, amely a már kiadott többszöri belépési engedélyek érvényességét, lejáratukig nem érinti. Egyesek szerint az is lehetséges, hogy a felvásárlói hálózatokat működtetők egyszerűen hongkongiakat fognak megbízni a termékek átszállításával, kézbesítésével.

A jelek szerint azoknak a közszükségleti és elektronikai cikkeknek, gyógyszereknek, élelmiszereknek, köztük tejpornak a behozatalát azonban, amelyekre különösen nagy a kereslet a határ innenső oldalán, egyelőre nem kívánják tovább korlátozni.

A többszöri átjárást lehetővé tevő rendszert a sencseniek számára 2009-ben vezették be, s tavaly már csaknem 15 millió utazást regisztráltak a részükről. Megfigyelők szerint az új politika körülbelül 30 százalékkal csökkentheti az utazások számát évente.

A hongkongi idegenforgalmi ágazat már megsínylette a korábbi tüntetéshullámokat, és első ízben tavaly visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni az utazók számában. Mindezzel párhuzamosan a kereskedők, köztük a luxuscikkeket, órákat, ékszereket forgalmazók már panaszkodnak a visszaeső keresletre.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter, Fotók: that's, Shanghaiist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása