pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

BREAKING! Magyar huszárok Pekingben!

2015.03.14. 06:15 Pekingi Zsazsa

Magyar huszárokat és néptáncosokat, magyar ételkülönlegességeket és borokat vonultatott fel pénteken Pekingben a magyar nagykövetség és a kulturális intézet, valamint a patinás Minzu szálloda, amely egy hónapon át számos, Magyarországot bemutató rendezvény belvárosi helyszíne lesz.

magyarorszag-bemutato-pekingben-3.jpg

Pénzes Gábor (b1), Székely Tibor és Strack Orsolya (j1)

magyarorszag-bemutato-pekingben-1.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának aulájában Szojka Szilvia a magyar nagykövetség ügyvivője köszönti a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat megnyitójának résztvevőit.

A Magyar rapszódia elnevezésű programsorozat vázát a gasztronómia, a magyar konyhaművészet és borkultúra hétköznapi bemutatása képezi. A Peking központi sugárútján, a Csanganon fekvő szálloda éttermének konyhájában Ruprecht László mesterszakács jóvoltából állnak majd össze a hamisítatlan magyar ízek.

magyarorszag-bemutato-pekingben-6.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának éttermében a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat gasztronümiai felelősei, a két főszakács, köztük a Ruprecht László (k) és az este ceremóniamestere, Palásti Lajos (j1).

Szojka Szilvia ügyvivő köszöntőjében úgy fogalmazott, a lehetőséget kihasználva a magyar külképviselet úgy gondolta, jó alkalom kínálkozik Magyarország bemutatkozására, a magyar gazdaság, a tudomány, az élelmiszeripar, a turisztika és az oktatás témáiban beszélgetésekre, szimpóziumok rendezésére.

magyarorszag-bemutato-pekingben-2.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának aulájában Szojka Szilvia a magyar nagykövetség ügyvivője (b2), Buslig Szonja Andrea a peking kulturális intézet igazgatója (b1), valamint a szállodát üzemeltető csoport elnök-vezérigazgatója, Csang Zsuj-kang (j2) és Csaj Li-csün a cégcsoport helyettes párttikára köszönti a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat megnyitójának résztvevőit.

Miközben a szálloda egy részének sarkában magyar filmeket vetítenek majd, tematikus programok, foglalkozások lesznek gyerekeknek, az emeleti konferenciatermekben befektetői fórumot szerveznek vagy a letelepedési célú államkötvényekkel kapcsolatos ismertető előadások hangzanak majd el.

magyarorszag-bemutato-pekingben-4.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának éttermébe vezető folyosó, budapesti látképekkel borított poszterekkel. A szállodában Magyar rapszódia címmel egyhónapos programsorozat indult.

A Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviselete többek közt a Magyarországot megjárt kínaiak élménybeszámolóival igyekszik majd hitelesen bemutatni hazánk látnivalóit. Mindezek mellett előadások, kiállítások lesznek majd a magyar történelemről, kultúráról és a magyar oktatásról is. Nem utolsó sorban azért, hogy kedvet keltsenek a magyar egyetemeken való továbbtanuláshoz.

magyarorszag-bemutato-pekingben-5.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának éttermében a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat megnyitójának vendégei a terített asztal mellől Strack Orsolya és Szabó Szilárd páros néptáncát nézik.

A rendkívül igényesen, ízlésesen berendezett étteremben magyarországi poszterekkel, a magyar trikolor színeivel fogadták a pénteki rendezvény résztvevőit, köztük a többtucat kínai újságírót, riportert. A házigazdák közül ott voltak a Minzu szállodát üzemeltető csoport képviselői, így a cég elnök-vezérigazgatója, Csang Zsuj-kang, valamint az eseménysorozatért felelős diplomaták. Magyarországról eljött Gál Helga sommelier, akit a magyar bor nagyköveteként mutattak be, és aki a fogások között az éppen aktuálisan sorra következő borokat ismertette.

magyarorszag-bemutato-pekingben-8.jpg

Gál Helga sommelier, bornagykövet interjút ad a pekingi rádiónak a pekingi belváros Minzu szállodájának éttermében a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat megnyitójának alkalmából.

magyarorszag-bemutato-pekingben-7.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának éttermében Szojka Szilvia a magyar nagykövetség ügyvivője köszönti a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat megnyitójának résztvevőit. Jobbján Csang Zsuj-kang a szállodát üzemeltető csoport elnök-vezérigazgatója, balján Vu Hung-fu a Minzu szálloda helyettes vezetője.

magyarorszag-bemutato-pekingben-3.jpg

A pekingi belváros Minzu szállodájának aulájában a Magyar rapszódia elnevezésű egyhónapos programsorozat megnyitóján magyar huszárokkal Pénzes Gáborral (b1) és Székely Tiborrral készít fényképet az esemény egyik résztvevője.

Teljes díszben ott feszítettek a népszerű magyar huszárok, Pénzes Gábor és Székely Tibor, akiket sokan megörökítettek a fényképezőgépeikkel és nagy tapsot kapott Strack Orsolya néptáncpedagógus és Szabó Szilárd néptánc oktató koreográfus is, akik páros táncot mutattak be.

Forrás és fotók: MTI - Peking - Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása