pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Először múlta felül a kínai mozik havi bevétele az amerikai mozikét

2015.03.02. 13:15 Pekingi Zsazsa

A holdújévi ünnepek alatt idén akkorát ugrott a kínai mozik forgalma, hogy nagyrészt ennek köszönhetően februári bevételük először múlta felül az amerikai mozikét. Ezzel a múlt hónapban Kína lett a világ vezető filmpiaca - ismertette a The Hollywood Reporter.

Az Entgroup cég jelentése szerint a kínai mozikban februárban 650 millió dollárnyi (176 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a nézők. Az észak-amerikai mozis bevétel 710 millió dollárra rúgott, ám a kanadai jegyeladások nélkül csak 640 millió dollár volt.

from_vegas_to_macau_ii.jpg

A legtöbben Csou Jün-fat hongkongi filmsztár From Vegas to Macau II. című akciófilmjére voltak kíváncsiak Kínában: a produkció 104 millió dollárt keresett a pénztáraknál februárban. A második legnézettebb film a Tian csiang hsziung si című történelmi akció lett Jackie Chan, John Cusack és Adrien Brody szereplésével. A produkcióra 95 millió dollárért fogytak a jegyek. Jean-Jacques Annaud francia filmrendező Farkastotem című alkotása a harmadik helyet szerezte meg a kínai havi toplistán: az azonos című kínai bestsellerből kínai színészekkel forgatott film 72 millió dolláros bevételre tett szert.

A február 18. és 24. között zajló ünnepek alatt nem vetítenek külföldi filmeket a kínai mozikban, hogy lehetőséget adjanak a helyi produkciók befutására. A hónap további részében A hobbit: Az öt sereg csatája és Az éhezők viadala - A kiválasztott 1. rész lett a legnézettebb külföldi produkció. Az idei holdújévi szünet idején az előző év hasonló időszakához képest több mint 46 százalékkal nőtt a kínai mozik bevétele és elérte a 270 millió dollárt.

Korábban tavaly júliusban zártak kiemelkedő hónapot a kínai mozik: főleg a Transformers: A kihalás kora című akciófilm iránti érdeklődésnek köszönhetően 580 millió dollár volt a forgalmuk.

Forrás: Hollywood Reporter, MTI - Los Angeles

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása