pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Toalettforradalom Jünnan tartományban

2015.02.27. 06:00 Pekingi Zsazsa

Hatszáz darab háromcsillagos, tehát nem luxuskategóriájú, de lényegét tekintve minden igényt magas szinten kielégítő WC-komplexummal kívánja a régóta csalódott turistákat kiengesztelni a délnyugat-kínai Jünnan tartomány turizmusfejlesztéssel foglalkozó hivatala.

A képek illusztrációk

Szerdai híradások szerint az idén év elején "toalettforradalomként" meghirdetett országos tervhez kapcsolódóan a helyi kormányzat 2017-ig évente 30 millió jüant (1,3 milliárd forint) kíván folyósítani a helyi feladatok elvégzéséhez. A chinanews.com hírportál szerint Jünnan állami céltámogatásra is pályázna.

A meghirdetett kampány az új, magas minőségű illemhelyek létrehozását, illetve a régieknek egy magasabb kategória mércéje szerinti felújítását tűzte ki célul. Részleteket ugyan nem közöltek, de az illemhelyenként körülbelül 4,2 millió forintos költségvetéssel számoló hivatal feltehetően első osztályú kivitelezéssel kalkulált.

Az illetékes helyi bizottság azt hozta fel indoklásként, hogy a turistáknak évek óta vissza-visszatérő panasza a nyilvános illemhelyek állapota a turisztikai látványosságokban bővelkedő Jünnanban. Mindez egyszerre vet rossz fényt az adott - többnyire természeti turisztikai célpontokhoz köthető - helyszín üzemeltetőire és magára a tartományra - vélték a döntéshozók.

Li Csin-cao, a nemzeti turisztikai hivatal igazgatója egy januárban tartott országos konferencián jelentette be, hogy a központi kormány a következő években átfogó, a turisztikai nevezetességekhez tartozó vécék minőségjavító kampányába kezd. Akkor jelezte, ez vonatkozik a látványosságok helyszíneire, az oda vezető utakra, a közlekedési csomópontokra, az ott lévő éttermekre és egyéb létesítményekre is. Magas minőség, tisztaság és folyamatos karbantartás - hangzottak az új WC-fejlesztő kampány követelményei.

Forrás: MTI - Peking, Fotók: Hug China

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása