pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

37 csecsemőt mentettek ki a rendőrök gyermekkereskedők fogságából

2015.01.14. 14:00 Pekingi Zsazsa

Harminchét csecsemőt és egy hároméves kislányt szabadítottak ki és 103 gyermekkereskedőt, köztük anyákat vettek őrizetbe egy kiterjedt kínai rendőrségi akcióban - jelentette a központi televízió riportja nyomán a helyi média.

gyermekkereskedok-1.jpg

Mint kiderült, az újszülötteket instant tésztalevesekkel és zöldségmaradékokkal táplálták, amíg el nem adták őket. A fiúkért 50 ezer és 80 ezer jüan (2,2 és 3,5 millió forint) közötti összeget kértek, míg a lányok ára ennél alacsonyabb volt - tájékoztattak a nyomozók.

A kicsiket a korábban elterjedt gyakorlattól eltérően nem elrabolták a szüleiktől, hanem megvásárolták őket még magzati korukban. A csoport központja a kelet-kínai Santung tartományban működött, a nőket egy Csining városi elhagyott gyárépületben szállásolták el, és a szüléseket is ott vezették le. Az anyák, miután világra hozták kicsinyeiket, nem gondoskodhattak tovább róluk.

gyermekkereskedok-2.jpg

A televíziós beszámoló arra is kitért, hogy a csecsemőket táskában vitték el egy fertőző betegségekre szakosodott kórház hullaházába. Ott tárolták és onnan "értékesítették" őket. Egy gyomozó szerint volt, akit bántalmazták is.

kínai törvények szerint gyermekkereskedelemért legalább öt év börtön szabható ki. Azok, akik több mint három 14 év alatti gyermeket adnak el, tíz év feletti szabadságvesztéssel, súlyosabb esetben halálbüntetéssel is sújthatók. A vevő legfeljebb három év börtönt kaphat.

gyermekkereskedok-3.jpg

Kínában nem ritkák a gyermekkereskedelemmel összefüggő bűncselekmények, és Santungban is volt már rá több példa. 2012-ben egy héttagú csapat Linji város kórházából hat csecsemőt adott el. Azután buktak le, hogy az egyik anya megbánta tettét, és feladta magát a rendőrségen. A tettesekre, akik között orvos is volt, 6 és 13 év közötti börtönbüntetést róttak ki.

Nem hivatalos adatok szerint az eltűnt és eladott gyermekek száma az országban évente több tízezer is lehet. Vannak olyan települések, ahol újra és újra ellopják a szegény családok már nagyobb gyermekeit, és eladják őket. Közülük egyesek családhoz kerülnek, másokat munkára fognak vagy az utcára küldenek koldulni.

Forrás: Shangahiist, MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása