pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Molotov-koktéllal támadtak Hongkong ismert médiamoguljának otthonára és cégére

2015.01.13. 08:00 Pekingi Zsazsa

Maszkos támadók Molotov-koktélt dobtak az ismert hongkongi médiamogul, a közelmúlt tüntetéseit támogató Jimmy Laj otthonának és az általa alapított Next Media csoport székhelyének bejáratára hétfőre virradóra - számolt be a South China Morning Post című helyi lap online kiadása.

molotovkoktel-jimmy-lai-1.jpg

Az üveget egy arcát eltakaró és csuklyás felsőrészt viselő férfi dobta a bejáratra, de az így keletkezett lángokat a biztonsági őrök pillanatokon belül eloltották. A történteket egy közterületi kamera megörökítette. A másik támadást percekkel később ugyanazok az emberek hajtották végre. A vélhetően a tett elkövetői által használt autókat később felgyújtották; azokról már korábban eltávolították a rendszámtáblákat.

molotovkoktel-jimmy-lai-2.jpg

A rendőrség az ügyről nem közölt több részletet, az indítékok nem ismeretesek, és egyelőre őrizetbe sem vettek gyanúsítottakat.

Jimmy Laj a hosszan tartó hongkongi utcai tüntetéseket szervező Foglald el a központot! mozgalom egyik emblematikus alakja, akinek lapjai, a kínai nyelvű Apple Daily és a Next Magazine az úgynevezett demokratikus mozgalom ismert támogatói. Laj korábban kiszivárgott elektronikus levelezésének tanúsága szerint 3,5 millió hongkongi dollárral (120,5 millió forint) támogatta a Foglald el a központot! mozgalmat, illetve annak "népszavazási" kezdeményezését, de állítólag több millió dollárral segített ellenzéki pártokat és magánszemélyeket is.

molotovkoktel-jimmy-lai-3.png

Tavaly augusztusban a hongkongi korrupcióellenes rendőrség (ICAC) munkatársai megszállták Peking harsány kritikusának otthonát, majd többórás házkutatás után távoztak.

Laj a választási reform kiszélesítéséért folytatott sikertelen tüntetéssorozat után, december közepén lemondott cégvezetői tisztségeiről. Akkori állítása szerint azért, mert több időt kívánt a családjára és egyéb a személyes érdekeltségébe tartozó ügyekre fordítani.

A 66 éves Jimmy Laj 12 évesen érkezett Hongkongba a szárazföldi Kínából és sikeres üzletembernek bizonyult. Az 1990-es években alapította a Next Media csoportot, amely kiadója a Hongkongban és Tajvanon terjesztett egyik legnagyobb példányszámú Apple Dailynek.

Forrás: MTI - Peking, Hongkong, that's

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása