pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Meghalt egy kínai nő, aki lemondott a kemoterápiáról, hogy megmentse születendő gyermekét

2014.12.15. 09:00 Pekingi Zsazsa

A közép-kínai Honan tartomány székvárosában 26 éves korában meghalt egy televíziós műsorvezető nő, aki lemondott terhessége alatt felfedezett rákbetegségének kemoterápiás kezeléséről, csak hogy azzal ne okozzon kárt születendő gyermekének.

csiu_juan-juan-2.jpg

Az eset megrendítette és tömeges véleménynyilvánításra késztette a kínai online közösséget, Csiu Jüan-jüan története a mikroblogokon szombat reggelig több mint 10 millió látogatót vonzott.

csiu_juan-juan-1.jpg

A Csengcsou városi televízió műsorvezetőjének férje, Csang Csi-hszüan a helyi lapban azt nyilatkozta, feleségének legnagyobb vágya a házasságkötésük után az volt, hogy mielőbb kisbabának adhasson életet. "A gyerek megmentése mellett határozott, belátta, az életben nem lehet minden tökéletes. És azt mondta, sosem bánta meg a döntését" - mondta a szintén televíziós, özvegyen maradt férj.

csiu_juan-juan-3.jpg

Csiu tavaly márciusban tudta meg, hogy várandós, ám örömét hamarosan beárnyékolta a kórházi felfedezés, miszerint rosszindulatú daganata van, s állapota előrehaladott. Az anya úgy ítélte meg, hogy legalább egy életet megmenthet, ha lemond a kemoterápiás kezelésről. Miután állapota rosszabbra fordult, az alig több mint 1,5 kilós csecsemőt hét hónapos korában császármetszéssel megszülte.

csiu_juan-juan-4.jpg

Az anyát megműtötték, sebészi úton eltávolították a tumort, de az életét megmenteni már nem tudták. Háromheti kezelés után az orvosok - menthetetlennek ítélve - haza engedték a gyermeke mellé. Kisfia éppen 100 napos volt, amikor Csiu az élők sorából távozott. Azon a napon, amelyet a kínai családok egy újszülött életében hagyományosan nagyon fontosnak tartanak, és mindig megünnepelnek.

csiu_juan-juan-5.jpg

Csiu mikroblogjának oldalán ezrek hagytak üzenetet, kifejezve együttérzésüket és tiszteletüket, a családjáért hozott "tiszta, önzetlen áldozat" miatt.

Forrás: hirado.hu - MTI - Peking - Trebitsch Péter, Fotók: CRI, Tencent

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz11 2014.12.23. 13:47:54

Igazi hős volt. Nyugodjon békében!
süti beállítások módosítása