pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Vagyonát egy év alatt meghatszorozva az Alibaba-vezér Jack Ma Kína leggazdagabb embere

2014.09.29. 16:30 Pekingi Zsazsa

Cégének, az Alibabának múlt heti tőzsdére vonulása után 18 milliárd jüannal gazdagodva Jack Ma a legtehetősebb ember ma Kínában, ahol az előző évekhez hasonlóan 2014-ben ismét rekordot döntött a vagyonosok száma.

Jack Ma.jpg

A leggazdagabbak éves listáját összeállító Hurun Kutatóintézet statisztikái szerint az 50 éves Ma mintegy 150 milliárd jüanos (25 milliárd dollár) vagyonnal rendelkezik. Jack Ma a Hurun-listán tavaly még csak a 29. helyen állt. Az Alibaba-alapító a lista élén az ingatlanpiacon vagyont szerzett Dalian Wanda cég vezérét, Vang Csien-lint váltja, akinek 24,2 milliárd dolláros vagyona idén már csak a második helyhez elegendő.

jack-ma-alibaba.jpg

Változás történt a harmadik helyen is, ahonnan a Tencent technológiai óriás fejét, a 18,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Pony Ma-t az ötödik helyre taszította Li Ho-csün, a megújuló Hanergy energiaipari óriáscég vezetője, akinek vagyonát 20,8 milliárd dollárra teszik. A negyedik helyen áll Cong Csing-hou, a Vahaha italipari vállalat vezetője, aki tavalyi második helyéről csúszott le.

A legvagyonosabb tíz ember közül öten az információtechnológiai iparág képviselői, ami az ágazat komoly előretörését mutatja. Korábban jellemzően ingatlanpiaci befektetők, illetve fogyasztói cikkeket gyártók uralták a listát. 

A legalább kétmilliárd jüannal (326 millió dollár) rendelkezők száma idén - mint az előző években rendre - rekordot döntött, a tavalyi 1 017-ről 1 271-re nőtt. A lista első 300 helyén állók teljes vagyona 1400 milliárd dollárt tesz ki, ami az éves kínai bruttó hazai termék (GDP) 15 százaléka. Dollárban számolva 2014-ben már 354 milliárdosa van a kelet-ázsiai országnak, miközben tíz évvel ezelőtt még csupán három ember tartozott ebbe a táborba. Ahhoz, hogy valaki bekerüljön a tíz leggazdagabb közé, idén 7,4 milliárd dollárra volt szükség, ami 20 százalékkal több mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI - Sanghaj - Szerencsi Ágnes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása