pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Túlélték a panda hármas ikrek a kritikus időszakot

2014.09.29. 16:45 Pekingi Zsazsa

Minden esélyük megvan a túlélésre a júliusban született panda hármas ikreknek - jelentette ki az óráspandák kutatóközpontjának igazgatója szerdán a Hszinhua hírügynökségnek.

panda ikrek-1.JPG

Csang Ho-min szerint az újszülöttek a "veszélyes" időszakon már túl vannak, immáron több mint 50 napja egészségesek. Ők az első hármas ikrek, amelyek átvészeltek egy ilyen hosszúnak számító időszakot. A dél-kínai Kanton város Csanglung nevű állatkertjében látták meg a napvilágot, miután 12 éves anyjukat kétszer is mesterségesen megtermékenyítették.

panda hármasikrek-1.jpg

Csü Hsziao, az anyapanda, a szecsuani Vulung óriáspanda bázison 2010-ben már sikeresen életet adott egy ikerpárnak, mielőtt az állatkertbe került.

A szakember elmondta, hogy a mesterséges megtermékenyítés eredményeként világra jött ikerpandák esetében a túlélés átlagos esélye ötven százalékos. A hármas ikreknél a korábbi esetek példája alapján ennek a valószínűsége mindössze egy százalék körül volt.

panda hármasikrek-3.jpg

Csang utalt arra, hogy a múltban négy alkalommal találkoztak hármasiker-szüléssel, de valamennyi esetben legalább az egyik kis panda elpusztult: vagy valamilyen testi hibája volt, vagy az alacsony testsúlya okozott problémát. A szóban forgó - inkubátort is megjárt - három testvér mindegyike már elérte az azonos korú pandák szokásos súlyát.

A kutatóközpont igazgatója beszámolt arról is, hogy közreműködésükkel eddig 208 panda született és maradt életben. Mint mondta, törekszenek annak elérésre, hogy az állatok természetes módon szaporodjanak, de sok esetben erre nincs meg bennük a hajlandóság, s ilyenkor avatkoznak be.

panda hármasikrek-2.jpg

Tavaly 49 pandakölyök született Kínában, közülük 42 van még életben, ami rekordot jelent. A tenyésztési technológia fejlődésének köszönhetően a fogságban élő óriáspandák száma 2013 végére világszerte elérte a 376-ot. A hazájukban, Kínában, vadon körülbelül 1600 óriáspanda él.

Forrás: MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása