pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Heroinfogás Északnyugat-Kínában, tízen őrizetben

2014.09.11. 06:15 Pekingi Zsazsa

Több mint 85 kiló heroint foglalt le a rendőrség Északnyugat-Kínában, a csempészettel és értékesítéssel gyanúsítottak közül tíz embert vettek őrizetbe - jelentette a közbiztonsági tárca közlése nyomán a kínai média szerdán.

heroin.jpg

A szomszédos Mianmarból származó kábítószert Kanszunban foglalták le. A drogot csempésző bűnözői csoport tagjait csak több rajtaütés után tudták elfogni. 

Ugyancsak szerdai hír szerint az északi Sanhszi tartományban 22 embert fogtak el kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A rendőrség 110 kiló metamfetamint, valamint 5,4 millió jüan (215 millió forint) készpénzt foglalt le. A kábítószer-hálózat lefülelésekor fegyvereket és lőszert is találtak; az akció részeként a kuangtungi laboratóriumot, ahol a szereket előállították, lerombolták.

kínai kábítószer-ellenes hatóság tájékoztatása szerint augusztusban az amerikai partnerektől származó információknak köszönhetően 70 kilogramm Dél-Amerikából származó kokainra bukkantak az országban.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség beszámolója szerint az idei év első öt hónapjában csaknem 40 ezer embert ítéltek el kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt Kínában, 27,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanabban az időben. 2013-ban 122 524 embert vettek őrizetbe hasonló ügyekben, ami csaknem 22 százalékkal volt több, mint egy évvel korábban.

Kínában a kábítószer birtoklását, kereskedelmét és csempészését rendkívül súlyosan büntetik. Akinél például több mint 50 gramm heroint találnak, halálra ítélhetik. A drogforgalmazók gyakran kapnak súlyos börtönbüntetést, vagy felfüggesztett halálbüntetést, ami lényegében életfogytiglani szabadságvesztést jelent.

Forrás: MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása