pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megsínylette a holdsütemény a korrupcióellenes harcot Kínában

2014.09.09. 09:09 Pekingi Zsazsa

Kína-szerte a teliholdat csodálták hétfő este az emberek, akik a holdnaptár szerinti nyolcadik hónap 15. napján, Kína második legnagyobb - munkaszünettel járó - családi ünnepén hagyományosan holdsüteményt is fogyasztottak. A korrupció elleni hatóságok figyelmeztetései miatt azonban akadt, ahol keserű maradt az emberek szájíze.

holdsütemény-1.jpg

Illusztráció: Világrekorder holdsüti Lanzhouból

Miközben a kínai vasút üzemeltetőinek adatai szerint a tízmilliós tömegek az előző évet meghaladó számban készültek, majd keltek útra, hogy a vidéki rokonsággal együtt ünnepeljenek, kiránduljanak, a média tele volt a szigorú intelmekkel: óvatosan az ilyenkor szokásos bankettekkel és főleg az ajándékozással, mert az korrupció gyanúját vetheti fel.

holdsütemény-2.jpg

Az ünnepnek ugyanis elmaradhatatlan velejárói a többféle ízesítésű kerek töltött sütemények, amelyekkel általában ilyentájt megajándékozzák egymást a barátok, rokonok, a közelmúltig a figyelmesség jeleként a vezetők asztalát is roskadásig megrakták velük.

A takarékosságot hirdető és egyben a hivatalnoki, tisztviselői presztízst védő pártvezetők arra figyelmeztettek: ne herdálják a közpénzt az utóbbi időben már igen borsos áron mért díszes süteményekre, másrészt a vezetők ne engedjék, hogy megkörnyékezzék őket velük. Ám - mint kiderült - sok helyütt a helyi vezetés úgy döntött, véget vet a korábbi hivatali intézményes figyelmességnek is, így a dolgozók sem kaptak belőle.

holdsütemény-3.jpg

A Zsenmin Zsipao központi pártlap közösségi médiaplatformján hétfőn arról közölt szerkesztőségi cikket, hogy a káderek félreértelmezték a központi vezetés szándékát és a gyereket is kiöntötték a fürdővízzel.

A vezetők magukat a kritikáktól védve túlreagálták a helyzetet - állapította meg a cikk, miután a mikroblogokon sokan szóvá tették, ez az ünnep volt az az alkalom, amikor az alacsonyabb rangú közhivatalnokok, állami vállalati alkalmazottak munkáját a szerény ajándékokkal, holdsüteményekkel is elismerték. "Ennek megvonása nem volt cél" - magyarázkodott a pártlap.

Forrás: MTI - Peking

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása