pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Tajvani utasszállító - Két külföldi is volt a több tucat áldozat között

2014.07.24. 09:15 Pekingi Zsazsa

Két francia állampolgárságú utasa is volt a szerdán Tajvanon szerencsétlenül járt repülőgépnek, amely Penghu szigetén viharos időben, kényszerleszállás közben, lakott területen lezuhant és kigyulladt. A halálos áldozatok száma a legfrissebb jelentések szerint 48, tíz sérültet kórházban ápolnak - jelentette a helyi média csütörtökön.

tajvan-repülőgép-1.jpg

A sérültek listáján sem a külföldiek, sem a repülőgép pilótájának, illetve másodpilótájának a neve nem szerepel. A 70 üléses gépen 54 utas és 4 fős személyzet utazott. A földön öt penghui lakos sérült meg, ők, valamint egy ember a gép utasai közül csütörtökön elhagyhatták a kórházat.

tajvan-repülőgép-2.jpg

A TransAsia légitársaság 14 éve szolgálatban lévő ATR-72-típusú két turbóhajtóműves személyszállító gépét a Makung repülőtéren kívüli területen érte a baleset, amikor pilótái második alkalommal kísérelték meg a leszállást. A GE 222-es járat Tajvan szigetének déli Kaohsziung városából érkezett Penghura. A Matmo tájfunt kísérő heves esőzések és erős szél miatt eleve késve indították (az út időtartama hivatalosan 30-35 perc).

tajvan-repülőgép-3.jpg

A TransAsia tájékoztatása szerint a gép pilótája Li Ji-liang 22 éves repülési tapasztalattal rendelkezett, míg társa két és fél éve repült.

tajvan-repülőgép-4.jpg

A légitársaság már közölte, hogy minden áldozat hozzátartozóinak 200 ezer tajvani dollár (1,5 millió forint) kártérítést fizet, míg a meghaltak családjai további 800 ezer tajvani dollár temetési (6,1 millió forint) segély kapnak. A baleset okát tovább vizsgálják.

tajvan-repülőgép-5.jpg

Tajvan első embere, Ma Jing-csiu közleményben fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóival, a latin-amerikai körúton tartózkodó kínai államelnök, Hszi Csin-ping pedig "mély gyászáról" biztosította a tajvaniakat.

A tajvani TransAsia Airways részvényei csütörtöki tőzsdenyitáskor 7 százalékos esést mutattak. A légitársaságnak csaknem két tucat Airbus és ATR típusú repülőgépből áll a flottája. Többnyire belföldi járatokat üzemeltet, de repül a szárazföldi Kínába, Japánba, Thaiföldre és Kambodzsába is.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása