pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Éjszakai hirtelen halál végez a vándormunkásokkal Dél-Kínában

2014.07.23. 15:45 Pekingi Zsazsa

Álmukban éri a halál az egészségesnek látszó kínai vándormunkásokat Dél-Kínában, ám a jelenségre egyelőre sem a rendőrség, sem az igazságügyi orvos szakértők, sem a szociológusok nem találják a magyarázatot - számolt be a Tungkuan városi tapasztalatokról egy kantoni napilap egy kutatásra hivatkozva.

hirtelen-halál.jpg

Míg 1990-től számítva tíz éven át 231 ilyen esetet regisztráltak, addig 2001 és 2013 között a számuk több mint megháromszorozódott: a különböző gyárak, üzemek dolgozói közül 893-an nem ébredtek fel álmukból. 

Az éjszakai hirtelen halál szindróma állítólag nem egyedi jelenség a délkelet-ázsiai államokban, így Thaiföldön, Vietnamban és a Fülöp-szigeteken is találkozni vele. Kínában akkor figyeltek fel rá, amikor az 1990-es években megszaporodtak a hasonló halálesetek.

A kantoni Csungsan gyógyszerészeti tanintézet rendőrségi adatokra alapozott tanulmánya szerint a nemzetközi tapasztalatokhoz hasonlóan, a rizikócsoportok közül a legveszélyeztetettebbek a fiatal (20-40 év közötti) férfiak, akik kétkezi munkával keresik a kenyerüket. Az elhunytaknak több mint 90 százaléka volt fizikai dolgozó.

Az áldozatoknál nem találtak semmiféle jellemző betegséget, valamennyien egészségesnek látszottak és annak tudták magukat, nem szenvedtek balesetet. A halál beállta előtt hirtelen légzési rendellenesség jelentkezett náluk. A kutatók feltételezik, hogy állapotukat nagyban befolyásolhatta a túlórák miatti kimerültség, a munkahelyük és a lakhelyük szennyezettsége, valamint az elégtelen szellőztetés okozta levegőtlenség.

A dolgozók érdekvédelmi szervezetei arra panaszkodnak, hogy az esetek többségében nehéz a kártérítési igényt érvényesíteni, mivel a munkáltató arra hivatkozik, hogy mások, akik hasonló körülmények között dolgoznak, bírják a terhelést.

Forrás: MTI - Peking, SCMP 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása