pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

5 millió dollárt nyertek a kínaiak egy videojáték-versenyen

2014.07.23. 16:00 Pekingi Zsazsa

Két kínai csapat között dőlt el a világ messze legmagasabb, átszámítva 2,5 milliárd forint összdíjazású videojáték-versenye az amerikai Seattle-ben.

Newbee.jpg

A Dota 2 (Defense of the Ancients 2) hétfői döntőjében, amelyet élőben közvetített az ESPN amerikai sporttévé egyik csatornája is, a NewBee nevű, tagjait Kína legkülönbözőbb részeiből toborzó ötfős csapat győzte le a hangcsoui Vici Gaming játékosait.

A győztesek együttesen 5 020 999 dollárt (1,15 milliárd forint), vagyis fejenként egymilliót tehetnek zsebre. Nem jártak rosszul azonban a második helyen végző hangcsoui játékosok sem, akiknek markát 1,47 millió dollár (337 millió forint) ütötte. 

Dota2-newbee.jpg

A 10,9 millió dollár összdíjazású, július 18-án kezdődött versenyt a videojáték gyártója, a Valve amerikai cég rendezi The International néven, az idei volt a negyedik. 

A résztvevőket megillető jutalomból csak 1,6 millió dollárt állt a cég, a többit a játék többmilliós rajongótábora dobta össze a bajnokság katalógusának megvásárlásával. (A díjak összege függ attól, hányan vásárolják meg a katalógust.) 

A hatalmas összjutalomból 4,5 millió dollárt (egymilliárd forintot) a döntőbe be nem került 19 csapat között osztottak szét. 

A döntőben mintegy 12 ezer néző tombolva ünnepelte az internetes "csapatalapú arénaharcból" kikerült győzteseket - tudósított a Kínai Nemzetközi Rádió hírportálja (CRI).

A videojáték-verseny győztesei több pénzt kaptak, mint a brazíliai labdarúgó-világbajnokságot megnyerő német focisták (300 ezer euró), bár igaz, a seattle-i világverseny résztvevői maguk kényszerültek fedezni kiadásaikat.

Forrás: MTI - Peking, Polygon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása