pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Tóba zuhant egy óvodabusz Kínában, mindenki meghalt

2014.07.11. 13:45 Pekingi Zsazsa

Nyolc óvódás, két tanár és a buszsofőr meghalt, amikor a közép-kínai Hunan tartományban a gyerekeket épp hazaszállító kisbusz felborult, és egy tóba zuhant - jelentette a helyi hatóságok közlése alapján a kínai média.

óvodabusz-baleset-2.JPG

A csütörtökön késő délután történt eset a tartományi székhelyhez, Csangsához közel történt, ritkán lakott területen. A baleset megtörténtéről a hatóságok későn értesültek, s a mentők csak péntekre virradóra tudták a kisbuszt az utasok holttestével kiemelni. A két kísérőt egy órával később találták meg.

óvodabusz-baleset-1.JPG

Az eddigi vizsgálat megállapította, hogy a járműben az engedélyezett nyolc helyett 11-en utaztak, a sofőrt, akinek nem volt elég vezetési gyakorlata, s az útvonalat nem ismerte eléggé, csak néhány napja alkalmazták - közölte a tartomány kormányzó-helyettese. 

óvodabusz-baleset-3.JPG

Az elmúlt években több, gyerekeket szállító busz sok halálos áldozattal járó tragikus balesetéről számolt be a média Kínában. Amikor ezek száma két-három évvel ezelőtt megszaporodott, illetve kiderült, hogy egy szerencsétlenül járt kilencszemélyes óvodabuszba 62 gyereket és két felnőttet préseltek be, az akkori kormányfő maga is a helyzet radikális megváltoztatását ígérte.

Az oktatási tárca korábbi felmérése szerint az országban több mint 285 ezer iskolabuszt üzemeltetnek, túlnyomó többségüket az intézmények bérlik - gyakran a szülők bevonásával. A vidéki helyi kormányzatok és tanintézetek nagy része arra panaszkodik, hogy költségvetésük nem teszi lehetővé a buszok beszerzését és fenntartását. Egyes hivatalos becslések szerint az összes járműnek alig 10 százaléka felel meg a központi szabványoknak.

Forrás: MTI - Peking, ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása