pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Majdnem lemaradtak a japánok a rovarokkal díszített jádekáposztáról

2014.06.24. 09:00 Pekingi Zsazsa

Nem sokon múlt, hogy meg tudták rendezni a Tajvan legbecsesebb műkincseiből tartandó első kiállítás Japánban. A rendezvény azért került veszélybe, mert a szervezők elhagyták a Tajpeji Nemzeti Palotamúzeum nevéből a "nemzeti" jelzőt a tárlatot hirdető plakátokon, sőt a belépőjegyeken is.

Tajpeji Nemzeti Palotamúzeum-4.JPG

A kiállítást szervező Tokiói Nemzeti Múzeum a hétvégén lecseréltette a plakátokat, bezúzta a hibásan nyomtatott belépőjegyeket - a már eladottakat visszavonják és becserélik -, a múzeum igazgatója pedig hétfőn bocsánatot kért a "tajvani néptől", és így elhárult az akadály az elől, hogy a tervezett időpontban, kedden megnyíljon a várva várt kiállítás a tajvani palotamúzeum legféltettebb kincseiből.

Tajpeji Nemzeti Palotamúzeum-2.JPG
A tajvani fél azzal fenyegetőzött, hogy ha nem javítják ki tajpeji múzeum nevét, visszavonják a kiállításról a legnevezetesebb darabokat, köztük az első számú látványosságot, a rovarokkal díszített jádekáposztát. Ez utóbbi csak az után csomagolták ki Tokióban, hogy az ottani nemzeti múzeum vezetője megkövette a tajvaniakat a hibáért.

Tajpeji Nemzeti Palotamúzeum-1.JPG
A tajvaniak szemében "megbocsáthatatlan" hiba miatt a sziget first ladyje, Csou Mej-csing lemondta a részvételt a tokiói megnyitón.

A műkincsek kölcsönadásának egyik fő feltétele volt, hogy a tajpeji múzeum teljes elnevezését használják Japánban a november végéig tartó turnén. A másik fő feltétel már 2011-ben teljesült azzal, hogy Japán törvényt fogadott el a külföldről kölcsönkapott műkincsek lefoglalásának tilalmáról.

Tajpeji Nemzeti Palotamúzeum-3.JPG
Tajvan félve adja kölcsön külföldi kiállításokra a palotamúzeum műkincseit, köztük az 1949-es polgárháború idején a szárazföldről a szigetre hurcolt tárgyakat, mert attól tart, hogy a szigetet saját részének tekintő szárazföldi Kína ráteszi a kezét a történelmi ereklyékre.

Forrás: hirado.hu - MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása