pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

FIFA World Cup - Több mint ezer hamis focivébé trófeát koboztak el kínai vámosok

2014.04.17. 08:45 Pekingi Zsazsa

Yiwuban, Zhejiang tartományban 1020 darab - természetesen hamis - FIFA Világbajnokság trófeát koboztak el kínai vámosok tegnap.

hamis-FIFA-világbajnoki-trófea-1.jpg

hamis-FIFA-világbajnoki-trófea-6.jpg

hamis-FIFA-világbajnoki-trófea-2.jpg

hamis-FIFA-világbajnoki-trófea-3.jpg

hamis-FIFA-világbajnoki-trófea-4.jpg

hamis-FIFA-világbajnoki-trófea-5.jpg

Miután a brazilok 1970-ben aratott harmadik vb-címükkel örökre elhódították a Jules Rimet-kupát, ezért a következő kiírásra új szobrot kellett terveztetni.

A FIFA felhívására hét országból, 53 beadvány érkezett. Végül Silvio Gazzaniga, olasz művész lett a kiválasztott, akinek tervei alapján elkészülhetett az új vb-trófea. A 36,5 centiméter magas szobrot 5 kilogramm aranyból öntötték formába és egy 13 centiméter átmérőjű, két réteg malachitból és két réteg aranyból készült talapzaton áll. A Földet a fejük fölött tartó két emberi figurát ábrázoló alkotás teljes súlya 6,175 kilogramm. A szobor a milánói Bertoni cég munkáját dícséril.

„Az inspirációt két alapvető elem adta, a sportoló és a világmindenség. Valami olyasmit szerettem volna létrehozni, ami szimbolizálja az erőfeszítést és a törekvést, ugyanakkor harmóniát, egyszerűséget és békét sugároz. A körvonalát egyenesnek képzeltem el, hogy a szemlélő figyelmét a főszereplőre irányítsa, aki a labdarúgó. A szobor két emberi alakja a győzelem pillanatában megörökített sportolók” – mondta művéről Gazzaniga.

A trófea talapzatába egyszerűen a „FIFA világbajnokság” feliratot vésték. Minden alkalommal a szobor aljába gravírozzák a vb-címet elhódító nemzet nevét a saját nyelvén, valamint a dicsőség évszámát. Ezek tehát nem láthatók, amikor a trófea egyenesen áll. Összesen tizenhét bajnoknak van hely, és vasárnap sorban a tizedik nevet vésik majd föl. A FIFA tehát 2038-ig gondolkozhat azon, hogy mi legyen a kupa sorsa, miután minden névtábla betelik az alján. A győzelem jelképét, a minden labdarúgó vágyálmát megtestesítő trófeát először az 1974-es világbajnok NSZK csapatkapitánya, Franz Beckenbauer emelhette a magasba.

A vb-trófea
Amikor az alkotás készült, értéke 17 ezer angol font körül mozgott. Érdekesség, hogy a Cash4Gold nevű cég, amely a világ első számú aranyfelvásárlója a nem ipari ügyfelektől, május végén közzétette, hogy a trófea olvasztási értéke 126.500 font, ami azt jelenti, hogy a négy évvel ezelőtti 65 ezer fontos értékéhez képest megduplázódott az arany árának komoly mértékben történt emelkedése miatt. Az olvasztási érték az a tényleges nemesfém mennyiség, amely egy tárgyból kinyerhető és újra felhasználható. Az olvasztási érték nem veszi figyelembe a tárgyak esztétikai, művészi értékét vagy történelmi jelentőségét.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség odafigyel arra, hogy a becses trófea az őt megillető luxuskörülmények között utazzon és legyen kiállítva. A FIFA a híres Louis Vuitton divatcéget kérte fel, hogy készítse el a kupa szállításához szükséges tároló dobozt.

Forrás: Photo China News, Sportmarketing.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása