pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

12 éve nem vette le a karkötőjét - most már nem is tudja

2014.04.14. 06:00 Pekingi Zsazsa

Egy kínai nő 12 éve nem vette le jáde karkötőjét, és most online keresi a megoldást, hogyan tudná eltávolítani azt a csuklójáról anélkül, hogy az ékszer megsérüljön, írta a kantoni New Express Daily.

jáde-karkötő.jpg

A 27 éves nő elmondása szerint, akit Tinának nevez az újság, a karkötő már nagyon szorítja és magától nem tudja azt lehúzni a csuklójáról. A karkötőt édesanyjától kapta ajándékba 15 éves korában. Az ékszer színe az évek során borostyánsárgából sötétkékké majd végül jáde zölddé változott. Az akkor 2 000 jüanos (71 000 forintos) karkötő ma 80 000 jüant (2 850 000 forintot) ér.

A kínai nő hozzátette, számára nagy kincs a karkötő és nem akarja, hogy megsérüljön. Kínában az emberek úgy tartják, hogy a jádéból készült ékszer megvédi viselőjét a bajtól. Úgy vélik, szerencsétlenség akkor következik be, ha a jáde ékszer eltörik.

"Az időszámítás előtti 6000-2000 közti időszakban a kínaiak már jáde faragványokat készítettek. Ezek fő jellegzetessége a dekorativitás volt. Minden műfajban megtalálható a kínai nemzet sajátos díszítőeleme.

Kínában a jáde faragás több mint 4000 éves múltra tekint vissza. Az anyagok természetes színével és alakjával összhangban lévő dísztárgyakat alkotnak a különböző drágakövekből. A technikai eljárások között a vésés, a csiszolás, a köszörülés és a fúrás szerepel. A jáde faragásnak két fajtája van attól függően ,hogy dísz vagy használati tárgyat készítenek belőle. A dísztárgyak között szerepelnek amelyek emberi és állati alakokat, mindennapi tárgyakat, eszközöket, virágokat, „”növényeket örökítenek meg. A használati tárgyak között gyűrűk, pecsétek, ékszerek szerepelnek."

Forrás: ECNS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eliot Rosewater 2014.04.14. 14:21:18

Van egy teljesen új és kicsit vitatott megoldás, ki kellene próbálnia! A neve fogyókúra.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.04.14. 23:38:20

Biztos elhagyja a szerencséje ha nem veszi le. Egyébként meg ha felnőtt nőről van szó akkor tényleg akár fogyhatna is.
süti beállítások módosítása