pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Egyre többen kíváncsiak Tibetre

2014.04.08. 07:45 Pekingi Zsazsa

Több mint 486 ezer turista fordult meg Tibetben az idei év első három hónapjában, a világ tetejének is nevezett terület egyre kedveltebb utazási célpont - számolt be a kínai média a helyi illetékesek tájékoztatása nyomán.

Tibet-0.jpg

Az első negyedév statisztikái szerint a Tibetbe utazók száma 11 százalékot meghaladóan nőtt 2013 ugyanazon időszakához viszonyítva. A bel- és külföldi utazók e három hónapban 503 millió jüant (18,1 milliárd forint) költöttek, ami 12,53 százalékkal volt több éves viszonylatban.

Tibet-2.jpg

Az ígéretesnek tartott évkezdetet a szakemberek a tibeti turistacsalogató látványosságok, programok számának növekedésével és a téli turizmust népszerűsítő csomagok bevezetésével, a kedvezményekkel indokolták.

Tibet-3.jpg

A Tibetbe utazók a különleges földrajzi környezet, az átlagosan 4000 méter tengerszint feletti magasság, illetve az éghajlat miatt a leggyakrabban az április és október közötti időszakot választják. A csúcsforgalom ezen belül is nagyjából május és szeptember közé, illetve az ünnepekre esik. Tavaly október elején a nemzeti ünnephez kapcsolódó munkaszüneti héten, napi átlagban 90 ezer ember fordult meg Tibetben.

Tibet-4.jpg

A helyi idegenforgalmi hivatal most jelezte, az idő jobbra fordulásával még több, a természeti szépségekre kíváncsi érdeklődőre számítanak a tavaknál, az erdőségekben, a továbbra is hó borította hegységek közötti völgyekben.

Tibet-Airlines.jpg

A Hszinhua hírügynökség a múlt héten jelentette, hogy a Tibet Airlines légitársaság új járatot indított az északnyugat-kínai Csinghaj tartomány Gelmud városa és a tibeti főváros, Lhásza között. Tibet 2013-ban 13 új légi járatot indított, amivel 48-ra növelte a számukat és 29-re a városok számát, amelyekkel összekötik Tibetet. Tavaly 2 millió 276 ezren érkeztek Tibetbe repülővel, 24,4 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

Tibet-5.jpg

A térséget 2013-ban rekordszámban, összesen 12,91 milliónyian keresték fel, ami 22 százalékos bővülésnek felelt meg éves bázison. A turisták 98 százaléka érkezett Kínából, a külföldiek száma 223 ezer volt. Még ha az utóbbiak aránya elenyésző is, 15 százalékkal voltak többen, mint egy évvel korábban.

Tibet-6.jpg

A turisztikai bevételek tavaly 31 százalékkal nőttek, elérték a 16,5 milliárd jüant (593 milliárd forint). A szakemberek előrejelzése szerint Tibetet 2015-re 15 millió látogató fogja felkeresni. A külföldi utazóknak továbbra is előzetes engedélyhez kötik a térségbe utazást. Ennek beszerzését az utazási irodák vállalják.

Forrás: MTI - Peking - Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsEszti 2015.10.03. 14:18:26

2016 július végéig Chongqing-ban fogok tartózkodni. Szeretnék jövő nyáron a párommal elutazni Tibetbe, viszont nem terveztem, hogy utazási irodát bízok meg a a lebonyolítással. El tudom intézni egyedül a beutazási engedélty magamnak és a páromnak?
Köszönöm szépen a választ!

Pekingi Zsazsa · http://pekingikacsa.blog.hu 2015.10.05. 04:46:08

@CsEszti: Elég bonyolult és több lépcsős procedúra, nem javaslom kihagyni az ügynökségeket. Kell: Kínai vízum (gondolom az van), Tibet Travel Permit TTB, Aliens' Travel Permit PSB attól függően, hogy hova akartok utazni. Üdv, PK
süti beállítások módosítása