pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Észak-koreai gulágot túlélő fogoly történeteiből borzalmas rajzok születtek

2014.02.19. 13:35 Pekingi Zsazsa

Kim Kwang-il 48 éves férfi, aki két évet töltött észak-koreai börtönben majd 2009 februárjában Dél-Koreába disszidált elmesélte egy rajzolónak azokat a módszeres kínzásokat, éheztetéseket és megaláztatásokat amikben a foglyok részesültek. Ezekből néhány szerepel a hétfőn kiadott ENSZ-jelentésben is.

észak-korea-kínzások-1.jpg

Pumpás kínzás. Guggolás és felállás 100-szor

372 oldalas ENSZ-jelentés készült az észak-koreai rezsim kegyetlenségeiről és terrorjáról, a megállapítások nyomán várhatóan nemzetközi törvényszékhez vagy bírósághoz fordul a világszervezet.

A jelentés a szervezet történetének egyik legrészletesebb és leglesújtóbb írása. Szerepel benne tanúvallomás egy nőről, akinek meg kellett fojtania a gyermekét, mert valószínűleg kínai apától született, születésüktől fogva bebörtönzött és éheztetett gyerekekről, és családokról, amelynek a tagjait azért kínozták meg, mert külföldi szappanoperát néztek.

észak-korea-kínzások-2.jpg

Magánzárka. Egerek vadászása

észak-korea-kínzások-3.jpg

Holttesteket a krematóriumba viszik

észak-korea-kínzások-4.jpg

Az egerek megeszik a hullák szemét, orrát, fülét és ujjait

észak-korea-kínzások-5.jpg

A szabadban éhezve kígyót és patkányt esznek

észak-korea-kínzások-6.jpg

Mérleg, repülőgép, motor. Addig kellett kinyújtott karral ezt csinálniuk, amíg össze nem estek a kimerültségtől

észak-korea-kínzások-7.jpg

Foglyok kínzása a táborban

észak-korea-kínzások-8.jpg

Galamb kínzás. Ebben a pozícióban addig ütik a foglyot, amíg vért hány

A jelentés közel egy éven keresztül készült, az előkészítése során meghallgattak 80 tanút és 240 észak-koreai börtönt megjárt embert valamint szakértőket is.

Mindeközben Kínában...

 

Peking indokolatlannak tartja az ENSZ Észak-Korea emberjogi helyzetéről készült jelentésében Kínát ért bírálatot, s kedden a kínai külügyminisztérium szóvivője által visszautasította azt.

Hua Csun-jing elfogadhatatlannak nevezte azt a dokumentumban szereplő megfogalmazást, miszerint Kína akár bűnrészességgel és bűnpártolással is vádolható lenne emberiesség elleni bűncselekményekben, hiszen az országa területén elfogott menekülteket visszatoloncolja a szomszédos országba, s ezekre az embereket a határon túl kínzás és kivégzés fenyegeti.

A szóvivő azzal kapcsolatban, hogy az ENSZ-jelentés eddig példátlan súlyú, konkrét emberijogsértésekkel vádolta meg a phenjani vezetést, megjegyezte: országa nem hisz abban, hogy az emberi jogok átpolitizálásával, az emberjogi ügyek nemzetközi büntetőbíróság elé vitelével egy adott ország emberjogi helyzetén javítani lehet.

Arra utalva, hogy a kínai hatóságok a határon átszökött észak-koreai menekülőket visszaküldik, Hua megjegyezte: Kína ezeket az embereket nem menekülteknek tekinti, hanem tiltott határátlépéssel érkező gazdasági migránsoknak, akikkel szemben a hazai és a nemzetközi törvények szerint járnak el. Nem válaszolt arra a "feltételezésre alapozott" kérdésre, hogy Peking megvétózná-e az ENSZ Biztonsági Tanácsban a jelentéssel kapcsolatos esetleges szankciók tervét.

A hétfőn nyilvánosságra hozott ENSZ-dokumentum szerint a rendszeres kegyetlenkedéseket és erőszakot Észak-Koreában az állambiztonsági szervek, a közbiztonsági tárca, a hadsereg, a bíróságok, a Koreai Munkapárt és az ország egyszemélyi vezetőjének tudtával, irányításával követték el.

Észak-Korea genfi közleményében kategorikusan és teljes mértékben visszautasította a 372 oldalas jelentésben foglaltakat, azt állítva, hogy az abban szereplő állítások az ellenséges erők, az Egyesült Államok, az Európai Unió és Japán által támogatott hamisítványok. - MTI

Forrás: Business Insider, Tomo News

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elestem, de nem sírtam. 2014.02.20. 07:41:12

"hanem tiltott határátlépéssel érkező gazdasági migránsoknak"

ennél a résznél kellett volna szájon vágni. Illetve már előbb, de itt mindenképpen.

NemNick 2014.02.20. 08:36:06

Ajánlott olvasmány: Pokolbéli víg napjaim, Faludytól.
A rajzok alapján olyasmi lehet - csak sokkal-sokkal rosszabb...

Vitéz.László 2014.02.20. 08:36:08

kommenyista elftársaink
orvbűn úr haverjai...

gratulálok szép jövő

PomberMaci 2014.02.20. 09:16:11

@elestem, de nem sírtam.:

Aha... és Kína elfelejt pár hónapig kötvényt vásárolni. New Yorkból rögtön indulnának a korszerú korbács szállítmányok Phenjanba, amivel nagyobbakat lehet ütni. És segély keretében ingyen adnák.
Felhívnám szíves figyelmedet arra, hogy a Gulagon is "Made in USA" feliratú bilincsekben voltak a rabok.

♔batyu♔ 2014.02.20. 09:16:24

Ja, a komcsik nem csak Recsken voltak "fantáziadúsak", de itt is.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.02.20. 09:52:04

Ja és a Bonsai Ducénak azzal a Kínával kell haverkodnia látványosan, akivel ugyan mindenki haverkodik, mert haverkodniuk kell velük, de nem miniszterelnöki szinten, és nem látványosan a meleg szarig benyalva. Vagy mondjátok meg, hogy mikor utazott ilyen magas szintű diplomáciai delegáció a világ bármelyik részéről Kínába, és nem is csak egyszer.

Medgar 2014.02.20. 11:36:01

@PomberMaci: Viszont Guantanamon már Made in China feliratúban.

Medgar 2014.02.20. 11:44:55

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Kínai látogatások:
2009 Obama
2012 Merkel
2013 Hollande
2013 Cameron

elég lesz?

khell 2014.02.20. 14:13:53

@Medgar: "Kínai látogatások:
2009 Obama
2012 Merkel
2013 Hollande
2013 Cameron"

Ne viccelj már, hogy lenne elég neki obama meg merkel, orbánról volt szó... :)

schdl (törölt) 2014.02.20. 14:13:54

Igen, a rajzok borzalmasak. Mintha egy gyerek csinálta volna. Esetleg a szerző a "borzalmas történetekről készült rajzok"-ra gondolt? Nem mindegy.

S=klogW 2014.02.20. 14:13:55

@NemNick:

ugyan mitől sokkal rosszabb te nagyon magabiztos agymosott hülye

tessék, ezt nézd meg: ezt magyarok is átélték a gulagban

hu.metapedia.org/wiki/Gulag-k%C3%A9preg%C3%A9ny

meszena 2014.02.20. 15:18:39

@Vitéz.László: Inkább a volt mszmp vezetők haverjai.

steery 2014.02.20. 15:18:48

Az emberiségnek csak egy közös nyelve van. És az az erőszak. Ebből ugyanis mindig mindenki ért és soha, senki nem érti félre. Minden mást igen, de ezt nem. Ezért olyan sikeres az erőszak útján történő kommunikáció, lásd: Észak-Korea. A háború tehát nem más, mint a politika folytatása hatékonyabb eszközökkel.
Aki pedig jogokról papol, az nem árt, ha tudja: joga csak annak van, akinek mások megadják. Vagy aki képes erőszakkal kiharcolni magának a jogait. Aki nem, az örüljön, hogy lábtörlőnek használják céltábla helyett.
Az Észak-Koreai nép a saját hitének, ábrándjainak és hazugságainak áldozata. Elhitték, hogy ez a legjobb élet és másként nem lehet élni. És most boldogok és éltetik a vezérüket, meg lelkesen agyonverik és legyalázzák egymást, szorgos népi szadomazokráciájukban. Eddig tart a felfogóképességük. És csak a halál válthatja meg őket a hülyeségüktől. Nehogy bárki azt higgye, ők szeretnének kapitalista demokráciában élni! Ha odamenne egy ENSZ hadsereg rendet csinálni, az utolsó töltényig harcolnának az elnyomó idegenek ellen és lengetnék a zászlójukat.
Legyen nekik könnyű a tömegsírjuk! Ámen.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.02.20. 18:31:09

@colonel Tigh: Attól, ha valaki influenzás, még lehet igaza! Sajnos nagyjából a valóságot írta meg @steery: kolléga.

Liquid_Night 2014.02.20. 18:31:19

Etikailag felmerül az a kérdés is, ami a nácizmus, és a náci lágerek kapcsán 1945ben: tudta-e a világ, hogy mi zajlik? Ha tudta, miért nem lépett közbe korábban? Akkor azzal mentegetőzött mindenki, hogy nem tudtuk, hogy ez lesz...

Most viszont tudjuk hogy mi van, mégse tesz senki semmit.

pereszke 2014.02.20. 18:31:30

@steery: pontosan ugyanebbe az irányba tartunk mi is, zork bán felismerte az erőszakban rejlő lehetőségeket(hídfoglalás a választások elvesztése után, 2006 tv székház, aki nincs velünk az ellenünk és nem magyar, stb). Sok birka azt hiszi, hogy óriási a különbség pedig innen már csak pár lépés.
Egyszercsak valamelyik elmebeteg fityisz faszfeje kiadja az első kilövési engedélyt valamelyik kellemetlenkedő ellenzékire és onnan már nem lesz visszaút.

Kerek négyszög 2014.02.21. 02:20:38

Irány kelet! Arról fújnak a fényes szelek!
Jellemző, kiknek tetszik ez az irány...

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2014.02.21. 02:20:42

@Liquid_Night: É-Koreának atomja van, meg a szomszédos Kínának is, amelyik támogatja. Ráadásul nincs háború (illetve fegyverszünet van).
Hogyan lépnének közbe? Kína minden nemzetközi diplomácia összefogást megvétóz. Nekik jó, hogy ezt csinálja Korea. És Kína pedig akkora gazdasági tényező, hogy a Nyugat csak szájkaratézni mer vele maximum.

borzimorzi 2014.02.21. 14:18:12

@steery: Vörösmarty megírta ezt már tömörebben is:
"Az emberfaj sárkányfog-vetemény."

Üdv:
b

kuki123 2014.03.20. 12:43:25

Sosem fogom megérteni hogy kína miért támogatja és áll a pártján észak koreának...Mit kap Kína ezért cserébe, hogy nem ítéli el?
Valszeg semmit...akkor meg minek kockáztat? miért hagyja szenvedni az ottani embereket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.21. 12:16:58

@kuki123:

A felvetésed jogos. Ugyanakkor mi történne a térségben, ha holnaptól elsöpörnénk a KNDK rendszerét, és egyesülne déllel, és békésen és boldogan élnének a demokráciában.....
süti beállítások módosítása