pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Szűcs Zoltán: az Attraction a kínaiak szívébe is belopta magát

2014.01.30. 16:15 Pekingi Zsazsa

A kínai központi televízió (CCTV) milliárdos nézettségű holdújévi gálaműsorának közönség előtti próbái már előre vetítették, hogy az Attraction sikere fergeteges lesz, a magyar táncosok belopják magukat a kínaiak szívébe is - erről Szűcs Zoltán, a társulat kreatív igazgatója beszélt az MTI-nek Pekingben.

A többórás gálaműsor, amelyben a magyar látványszínház fellépése is látható, helyi idő szerint este kezdődött el és éjfélig tart.

A Britan's Got Talent tehetségkutató műsor tavalyi győztes csapatának vezetője szerint a londoni szereplés egyben világsiker volt. Ennek köszönhetik, hogy művészetük Kínában is felkeltette az érdeklődést, s ezért kapták a felkérést a "világ legnézettebb műsorába". Aminek - tette hozzá - örömmel tettek eleget.

Attraction-peking-2.jpg

Hogy kaptak-e konkrét feladatot a témára vonatkozóan, vagy volt-e olyasmi, amit nem kért "a megrendelő", arról a társulat vezetője nem árult el részleteket, de szavaiból az derült ki, meglehetős szabadsággal dolgoztak, és hónapokon át próbáltak Magyarországon.

Attraction-peking-5.jpg

Az Attraction fellépéséről az utolsó napokig nem lehetett olvasni, hallani a kínai médiában, aminek egyetlen oka a meglepetés szándéka volt. A CCTV 13-as csatornája ugyan közölt már velük egy bemutatkozó riportot, és egy kínai honlapon már előzetesen kiszivárogtatták azt is, hogy produkciójuk "megtestesített" elemei között a kínai Nagy Fal, a Tiltott Város és a Panda is ott lesz.

"Nem tudtunk mindent beletenni a performanszba, hiszen az időnk korlátozott volt. Szerettünk volna és szeretnénk sokkal többet megmutatni a kínai közönségnek, de pár percbe ennyi fért. Akik látták, és akikkel beszéltünk, érdekesnek, izgalmasnak ítélték, mi pedig reméljük, hogy minden generációnak hatalmas élményt okoztunk" - mondta a negyvenes éveinek elején járó táncművész.

Attraction-peking-4.jpg

Szűcs Zoltán

Arra a kérdésre, hogy az árnyjáték nem teljesen új műfaj a kínaiak számára, s ez vajon segítette-e helyzetüket, vagy nehezebbé tette, Szűcs Zoltán egyértelműen azt válaszolta, hogy ennek köszönhetően közelebb tudtak kerülni a közönséghez.

"A tradicionális kínai árnyjátéknak 300 éves hagyománya van - magyarázta Szűcs -, de amit mi hoztunk Kínába az egy újabb műfaj, ami nem, vagy kevéssé ismert az itt élők számára. Mivel közel érzik magukhoz, könnyebb a kapcsolatot is megteremteni velük. Nem volt olyan, amire ne reagáltak volna pozitívan, lelkesedéssel" - számolt be elégedetten a sikerről Szűcs Zoltán. Úgy vélte, habár már eddig is kaptak ajánlatokat Kínából, ezután tömegével fognak érkezni, s egy közeljövőbeni Kína turné "elkerülhetetlen" lesz.

Colin Lester, a londoni székhelyű JEM Artists művészeti menedzsment iroda vezérigazgatója, aki először járt Kínában, hasonló véleményen volt. Ami a társulattal kapcsolatos konkrét és nagyszabású terveket illeti, elárulta, készülnek a Las Vegas-i önálló show-ra és a brazil illetékesekkel is kapcsolatban állnak az olimpiai programban való részvételt illetően.

Attraction-peking-1.jpg

Colin Lester és Szűcs Zoltán

Lester elmondta még, olyan művészeti akadémiák létrehozását tervezik a világ különböző országaiban, amelyek révén "egyszer majd" Attraction show-kat élvezhetnének az emberek a földkerekség minden táján.

"Megtanítanánk a tudást, azt a lehetőséget megadva, hogy a különböző együttesek együtt dolgozhassanak az Attractionnal" - jegyezte meg a szakember, arról is beszámolva, hogy a nagy-britanniai siker után a magyar csapat rengeteg rajongóra talált.

A cégvezető a műfajban rendkívül nagy lehetőséget, jövőt lát és nagy elismeréssel beszélt Szűcs Zoltánról, mert - mint mondta - látja benne a tehetséget és a szenvedélyt, s ehhez párosul az a törekvése, hogy e műfajt újabb és újabb elemekkel bővítve, mind magasabb szinten művelje csapatával.

Forrás: MTI -Trebitsch Péter

Fotók: Trebitsch Péter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása