pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kína járőrhajózni fog a Dél-kínai-tenger vitatott szigeteinél

2014.01.23. 06:15 Pekingi Zsazsa

Kína egy ötezer tonnás polgári járőrhajót fog állomásoztatni a Dél-kínai-tenger vitatott hovatartozású szigeteinek egyikén - tájékoztatott az óceánügyi hivatal.

partraszállási-gyakorlat-0.jpg

A járőrhajó bázisa a Hszisa-szigetekhez tartozó Szansa városában lesz.

A China Daily című angol nyelvű napilap szerdai számában ezzel szinte egy időben képes beszámolót közölt arról, hogy a kínai Népi Felszabadító Hadsereg haditengerészete partraszállási gyakorlatot hajtott végre a Dél-kínai-tenger térségében; hadihajói járőrtevékenységet folytattak a Hszisa, közismertebb nevén Paracel-szigetek szigetek térségében.

partraszállási-gyakorlat-1.jpg

A tervek szerint Kína rendszeres járőrözéseinek fokozásával kívánja ellenőrizni "területi vizeit", érvényesíteni tengeri jogait. Az óceánügyi hivatal azt is közölte, hogy a kérdéses szigeten, amely katonai helyőrség is egyben, további infrastrukturális fejlesztéseket kíván végrehajtani.

partraszállási-gyakorlat-2.jpg

Kína történelmi alapú érveléssel területe részének vallja a Dél-kínai-tenger szigeteit és a környező vizeket. Peking ezek felett vitathatatlan szuverenitását hangoztatja, miközben tárgyalásokat ajánl a Vietnammal, Fülöp-szigetekkel, Malajziával és Brunei-vel fennálló vita rendezésére.

A Kína által elfoglalt és felügyelt Hszisa-szigetek hovatartozásával kapcsolatban az országnak egyedül Vietnammal van nézeteltérése, míg a Nansa- (Spratly) szigeteket részben, vagy egészben Vietnam, a Fülöp-szigetek, Malajzia és Brunei is magának követeli.

partraszállási-gyakorlat-3.jpg

A kínai média szintén ezekben a napokban adott hírt arról, hogy az állami hajóépítő vállalat a világ legnagyobb - 10 ezer tonnás - járőrhajóját készül megépíteni. A jelenlegi legnagyobb járőrhajó Japán használatában van: a Sikisima-osztályú hajó 7 175 tonnás. Kína jelenlegi legnagyobbja a Hajcsien 50, négyezer tonnás.

Utóbbit 2011-ben építették és a Kelet-kínai-tengert járja, ahol Kína vitában áll a Tiaojü/Szenkaku szigetcsoport feletti szuverenitás kérdésében Japánnal.

Korábbi hivatalos jelentések szerint Kínának 27 legalább ezer tonnás járőrhajója cirkál a környező vizeken, egyesek könnyű fegyverzettel és helikopterrel vannak felszerelve. További 36 hajója van készülőfélben 2012 óta. Néhány napja hivatalos forrásból kiszivárgott, építik Kína második repülőgép-hordozóját is és mellette két nagy romboló is készül az északkelet-kínai Talien kikötővárosban.

Forrás: MTI, China Daily

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt! 2014.01.24. 00:44:57

Kicsit hülyén hangzik a szigetEN állomásoztatott hajó. Biztos, hogy kétéltű?

:-)

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2014.01.24. 00:45:26

Nyomnak egy IPhone bojkottot és Amerika 2 hét alatt beleegyezik bármibe.

☉ ☾ 2014.01.25. 00:55:57

Kínának már csak Hollandiával szemben nincsenek területi követelései. Szerencsétlen egy népség. Diktatúra és ipari robbanás egy helyen, jó ezt messziről nézni.
süti beállítások módosítása