pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Megkezdődött Pekingben a kínai jogász-aktivista pere - lökdösték a CNN, a Sky és a BBC riporterét is a bíróság előtt

2014.01.22. 13:30 Pekingi Zsazsa

Megkezdődött szerdán Pekingben Hszü Cse-jung kínai jogász-aktivista pere, akit a rend megzavarását célzó tömeggyűlés szervezésével vádolnak a kínai hatóságok. A vádlott mindvégig néma maradt a tárgyalóteremben, miközben a bíróság épületének környékén feszült volt hangulat - derült ki szerdai helyszíni médiajelentésekből.

Hszü-Csejung.jpgHszü Cse-jung

A negyvenéves Hszü ügyvédjének beszámolója szerint a bíróság igyekezett rávenni védencét arra, hogy beszéljen, de sem ő, sem jogi képviselői nem szólaltak meg. Csang Csing-fang a tárgyalás után újságírókkal telefonon közölte: továbbra is némák maradnak, mivel nem kívánnak ebben a "színjátékban" szerepet vállalni.

A CNN riporterét lökdösik el a bíróság épülete elől

Hszüt, az Új Polgárok mozgalom egyik alapítóját tavaly nyáron vették őrizetbe. Az általa szervezett megmozduláson a tüntetők transzparenseiken a felső szintű kormányzati vezetők vagyonnyilatkozatának megtételét követelték. A körülményeket elemzők szerint a hatóságokat elsősorban az irritálhatta, hogy a mozgalomnak vidéki sejtjei is vannak, ezért fennáll a lehetőség aktivistáik egyidejű mozgósítására.

A Sky News riporterét lökdösik el a bíróság épülete elől

A Global Times című, angol nyelvű kínai napilap szerdai számában arról írt, hogy Hszü a pekingi távközlési egyetemen tanított, ismert emberjogi ügyvéd, a "Nyitott Alkotmány Kezdeményezés" alapítója, amely 2003-ban jött létre, s a törvényhozáshoz fordult a lakóhelyi regisztrációval nem rendelkezők hazatoloncolási rendszerének eltörlését javasolva. Később, 2008-ban a melaminbotrányként elhíresült tejhamisítási ügy áldozatainak ajánlott jogvédelmet.

A BBC riporterét lökdösik el a bíróság épülete elől

Az 1. számú pekingi középfokú bíróság épületének környékét megerősített rendőri jelenléttel védték, hírek szerint több, Hszüvel rokonszenvező demonstrálót őrizetbe vettek, a különböző diplomáciai képviseletek jelen lévő több mint tucatnyi munkatársát pedig nem engedték be a tárgyalóterembe, csak a bíróság épületébe. Az Egyesült Államok nagykövetsége Hszü azonnali szabadon engedését követelte szerdai közleményében. Ugyanezt tette kedden az Amnesty International (AI) nemzetközi emberjogi szervezet is.

Sajtóértesülések szerint a héten legalább hat további személy, köztük üzletemberek ügyében jár majd el a bíróság, akik tagjai az Új Polgárok mozgalmának, vagy kapcsolatba hozhatók vele. Megfigyelők szerint a hatósági fellépés annak a jele, hogy Peking nem tűr meg semmiféle ellenzéki csoportosulást, és a "hagyományos" eszközökkel, az aktivisták "forgalomból való kivonásával" akadályozza meg a hatalom bírálóinak szervezett közösséggé, esetleg politikai ellenzékké alakulását.

Forrás: MTI, Sky News, YouTube, CNN

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása