pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Egy millió forintnyi készpénzt tépett szét egy kisfiú játékból Kínában

2014.01.06. 07:00 Pekingi Zsazsa

Egy kínai kisgyerek, akinek szülei korábban megengedték, hogy régi könyveket tépegessen, most a család összes megtakarított pénzét tépte miszlikbe, amit egy dobozban talált otthon az ágyuk alatt.

pénzt- tépett-szét-1.jpg

A 4 éves kisfiú anyukájával, Liu Fannal volt otthon Xi'anban, Shaanxi tartományban Nyugat-Kínában, amikor a kíváncsi kisfiú az ágy alatt megtalálta a doboznyi készpénzt - közel 1 000 000 forint értékben - amit aztán "precízen" darabokra tépett, míg az édesanya, nem túl bölcs módon, a másik szobában tartózkodott.

pénzt- tépett-szét-2.jpg

Liu Fan, az édesanya azt nyilatkozta: "Nincs túl sok időnk olvasni. Nagyon olcsón lehet venni régi könyveket, amiket aztán ő nyugodtan széttéphet. Minket ez nem zavart, jól elvolt vele. Amikor egy órára magára hagytam és hallottam a tépések zaját az ajtóból, azt hittem könyvet tépkedi."

Csak később vált világossá, hogy bizony a család összes megtakarított pénzét pusztította el a kiskölyök, ami az új lakásuk előlege volt. Szerencsére az egyik jóindulatú kínai bank kicserélte az összes bankjegyet újakra, így a család megveheti majd a lakást...

Forrás: Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ixxorn · http://www.sgt.hu 2014.01.07. 08:43:39

Nehéz eldönteni hogy az e a nagyobb baj, hogy a gyereknek megengedik, hogy szórakozásból könyveket tépjen, vagy az hogy az ágy alatt tartják az összes megtakarított pénzüket. Egyik sem tűnik hosszú távon nyerő stratégiának.

fagzal 2014.01.07. 08:44:14

Az nyilván teljesen normális, ha azzal játszik a gyerek, hogy könyveket tép szét...

NorthStar 2014.01.08. 04:41:00

Kozonseges, agyatlan, sotet majom szulok. Sajnos a kinaiak komoly hanyada hasonlo. Csak erdekessegkent: milyen kultura az, ahol a konyvesboltban kilora is lehet konyvet venni. 1kg=12RMB. Korabban el nem hittem volna. Kina 2014: eljen a nagy kultura es a nagy kinai ego!
süti beállítások módosítása