pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Orbán: csak az nem üzletel Kínával, aki becsukja a szemét

2013.12.04. 06:30 Pekingi Zsazsa

Orbán Viktor miniszterelnök szerint ma csak az nem üzletel Kínával és kínai vállalatokkal, aki "szándékosan becsukja a szemét". A kormányfő ezt a Huawei kínai távközlési cég regionális logisztikai központjának átadóján mondta kedden, a Pest megyei Biatorbágyon.

orbán-viktor-csukott-szem.jpg

"Csak az az ország fog talpon maradni és válhat a válság utáni világ nyertesévé, amely nyitott Kína irányába, és ahol kínai cégek jelen vannak" - mondta beszédében Orbán Viktor, aki méltatta Közép-Európa és Kína szerinte hosszú időre biztosított gazdasági és kulturális együttműködését. Hangsúlyozta, hogy a termelésre és munkára építő kínai gazdaságpolitika példaértékű minden olyan országnak, amely a válság után a saját kezébe akarja venni sorsát.

A keleti nyitás stratégiájára utalva a kormányfő hozzátette, hogy ma már Magyarországon és a magyar gazdaságpolitikában is más szelek fújnak, "nemcsak nyugati, hanem keleti szelek is".

Orban-kína.jpg

Emlékeztetett például arra a megállapodásra, amelyet a múlt héten írt alá Li Ko-csiang kínai és Ivica Dacic szerb miniszterelnökkel a Budapest-Belgrád vasútvonal - kínai részvétellel megvalósuló - fejlesztéséről.

Megismételte egyúttal kormánya azon célját, hogy 2018-ra az Európán kívülre irányuló magyar export aránya - a jelenlegi 11-ről - 33 százalékra emelkedjen.

A miniszterelnök azt is mondta, hogy ma már bátran kijelenthető: aki Magyarországon ruház be, az biztos alapra épít, ugyanis sikerült lerakni egy modern, versenyképes magyar ipar alapjait, "a meginduló gazdasági növekedés számai pedig azt mutatják, hogy a számításunk bevált". Hétről hétre újabb eredmények és olyan pozitív visszajelzések érkeznek, mint amilyen a Huawei-beruházás is - közölte.

huawei-kém3.jpg

Kifejtette: az új logisztikai központ 30 ezer négyzetméteres, havonta háromezer kamiont indíthat majd, a fejlesztések eredményeként pedig Magyarország lett a Huawei második legnagyobb ellátóbázisa.

A központ megnyitása jelzi a kínai vállalat Magyarország és a magyar emberek iránti elkötelezettségét is - mutatott rá a kormányfő, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a Huawei a közvetlenül és közvetve foglalkoztatottak számát Magyarországon 2015-re szeretné a duplájára, körülbelül háromezerre emelni. Emellett már az elmúlt években meghirdetett egy saját ösztöndíjprogramot, és támogatta 75 magyar fiatal felsőfokú tanulmányait - jegyezte meg.

Orbán Viktor megemlítette végül azt a kormányzati célkitűzést, hogy Magyarország adhasson otthont a kínai cég következő innovációs központjának.

Forrás: MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása