Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Az angóra nyúlszőr - íme a szörnyű igazság (18+)

2013.11.21. 07:30 Pekingi Zsazsa

Ha megnézted a videót és elolvastad ezt a cikket, soha nem fogsz angóra pulóvert vásárolni...

A videó csak erős idegzetűeknek!

Az angóra nyúlszőr termelésének kegyetlen igazságáról készültek ezek a durva felvételek nemrég egy kínai műhelyben. A nyulakat megkötözik és kifeszítik, mielőtt a munkások puszta kézzel kitépkedik a szőrt az élő állatokból, majd hagyják a nyulakat a ketreceikben vérezni és tovább szenvedni.

angora-nyulszor1.jpg

A videóban, amit a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) Kínában készített (a világ angóra szőr forrása 90%-ban Kínából származik) - hallani lehet az állatok kétségbeesett sikítását a fájdalomtól. A nyulakat 2-5 évig tartják így és két-három havonta tépik ki a szőrüket, írja a PETA Asia.

angora-nyulszor2.jpg

Amikor az összes használható szőrt kitépték az állatokból, visszateszik őket a szűk ketreceikbe, hogy ismét felépüljenek benne. Ha egy nyuszi már eleget élt és elég sok szőrt adott már, akkor levágják és megnyúzzák őket.

angora-nyulszor3.jpg

Azok a nyulak, amelyek szőrét csak nyírják, szintén nagyon szenvednek, mert a nyírás alatt a lábaikat kikötözik és az éles ollótól sebesüléseket szereznek, amikor menekülnének illetve rángatóznak.

angora-nyulszor4.jpg

A PETA szerint a kereskedők vékony, rácsos padlójú ketrecben, egyesével tartják a nyulaikat, ami felsérti az állatok lábát is. A nyulaknak a normális élethez szilárd talaj kell, megfelelő alom és persze más nyulak társasága.

angora-nyulszor5.jpg

Kínában nem büntetik az állatkínzást a nyúlfarmokon és nincs megfelelően szabályozva az állattartás sem.

angora-nyulszor6.jpg

Ha legközelebb ruhát veszel, nézzed meg a címkéjét és olvasd el miből készült. Ha angóra szőr is van benne, akaszd vissza és ne vedd meg!

Forrás: PETA, Daily Mail

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

béla a görög (törölt) 2013.11.22. 00:19:35

Videót nincs gyomrom megnézni.

Erre csak azt tudom mondani, hogy adják 3-5x-os áron az angórát de legalább nyírják ki azt a szerencsétlent párát mielőtt megnyúzzák.

Tenyészállat, tenyészállat, de a disznót sem darabokban vágják le - húsvétra a sonkát, karácsonyra a többit - pedig 3 lábon lehet kibírná.

HgGina 2013.11.22. 01:01:20

Akkor aki valaha is epilláltatott, az is szégyellje magát? Baromfivágás és forrázás sem ér? Disznóvágás? Disznótorost se együnk soha többé? Ja és persze a halat se fogjuk ki horoggal, ne fárasszuk. A sárgarépát se hámozzuk meg, mert annak is lelke van?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.11.22. 01:05:11

a videot megneztem es elszorult a gyomrom
remelem a csirkenek a vagohidon nem kotozik ossze a labat mert az allatkinzas

Kron 2013.11.22. 02:54:34

szerintem az összes gyapjú terméket is be kellene tiltani, mert hogy a birkáknál sem úgy működik, hogy este, lefekvés előtt kibújnak a bundájukból, felakasztják az akol tornácára, a juhász meg reggel szépen összeszedi.

ugyan ilyen módon gyűjtik be, és bizony ott is előfordul, hogy az olló megvágja az állatot.

gyapjú, bőr, angóra, szőrme, sőt selyem (végül is, a hernyónak is joga van karriercélokra meg jövőképre) helyett igazán járhatnánk nylon meg pvc ruhákban. az egészséges, a környezetet, az élővilágot sem károsítja, hiszen csak egyszerű olajipari, vegyi üzemi technológiákat igényelnek.

az egyetlen baj talán csak az a műanyag ruhákkal, hogy döntő többségben szintén kínában készülnek.

esetleg még alternatíva lehetne, hogy ruha nélkül járjunk. aki meg nem a trópusi övbe született..., hát az úgy járt.

Reggie 2013.11.22. 02:54:45

A nyirassal semmi baj sincs. Neha 1-2 vagas elofordul balesetbol, de ferfiak es nok ezrei vagjak meg magukat borotvalkozas kozben es azt sem tiltjak be...
A tepes viszont nagyon durva allatkinzas.

A biztos utas 2013.11.22. 02:55:09

Újra és újra előjönnek ezek a dolgok... valamelyik szervezet kiakad valamin és akkor mindenkinek ki kell akadni rajta, mert ők épp ezzel kampányolnak...

Miért nem mennek Bálint-napon (buta nyugatimádó majmoknak persze Valentin-nap) a szuvenírárusokhoz, hogy az olcsó plüssállatok vásárlóinak egyenként megmondják, hogy ők a felelősek a harmadik világ gyermekmunkásainak sorsáért?

És tényleg, mi van a vágóhidakkal a szervezet hazájában, itt, nyugaton?
Tényleg a belső-ázsiai dolgok a fontosak, hogy mit csinálnak ott, vidéken?

Örülök, hogy nem szorulok arra, hogy ilyen munkát végezzek.
És örülök, hogy van annyi eszem, hogy nem veszek plüssállatot és szőrmekabátot se. Azokat kell győzködni, akik veszik.

2013.11.22. 03:39:10

Marha jó hogy itt egyesek nem értik meg hogy az állatkinzás nem OK, attól függetlenül hogy vágóhidra kerül az állat vagy sem. Se Kinában, se Nyugaton, se a Balkánon. Sehol. A poszt meg nem állitotta hogy a gyerekmunka OK, mert ez a poszt nem a gyerekmunkáról szól. Ez amolyan "ha már más is szenved a világban, akkor miért ne az angóra nyuszik" magyar mentalitás.

2013.11.22. 03:39:55

@HgGina: "Akkor aki valaha is epilláltatott, az is szégyellje magát? A sárgarépát se hámozzuk meg, mert annak is lelke van?"

A lábad epillációja és a sárgarépa hámozása hogy jön a nyuszi kinzáshoz? Te azért szégyelld magad mert nem vagy képes jó és rossz között különbséget tenni. Vagyis érzéketlen vagy.

MarbleC 2013.11.22. 06:08:52

Miért van az, hogy az öreg szörmebundás néniket leöntik festékkel, de a bőrdzsekis motorost senki sem meri bántani?

BigPi 2013.11.22. 06:22:40

A videóban látható állatkínzás meg nem is, vagy legalább is nem ott ahol a narrátor gondolja.

A tépés a nyulak esetében tényleg állat kínzás, mert ők folyamatos szőrváltók, nem úgy mint idehaza a libák.

A nyírással semmi gond nincs még akkor sem, ha néha belevágnak a jószágba. A sebeket megfelelően le kel kezelni.

A nyúlsírás. Sajnos a rágcsálókhoz hasonlóan az emberi fül számára nagyon keservesen tudnak sírni. Ez alapvetően nem egy fájdalom hang inkább egy elijesztő védekező hang.
Ha valaki igen keserves sírást akar hallani ajánlom neki, hogy a patkányméregtől döglődő patkány hangját hallgassa meg. Mivel az olyan mint egy keservesen síró kis baba hangja.

A nyulak elhelyezése. A rácspadozattal semmi gond sincs. Jól látható, hogy azokat laposvasból alakították ki amik megfelelő szélességűek, így nem okoznak talpfekélyt.
Az egyedig elhelyezéssel sincs semmi gond. Így nem verekszenek össze, nem tépik ki egymás szőrét és teszik tönkre az értékes árút.
Ellenben a ketrecekből hiányzik a kaparó fa. Ez állatkínzás. A nyulak foga és körme folyton növekszik, ezért azokat koptatni kel.

Azt, pedig nem is tudom értelmezni, hogy az állatkínzásnak mi köze van ahhoz, hogy a termelési ciklus végén az állatokat levágják, majd megnyúzzák mint bár melyik másik vágónyulat.

különvélemény 2013.11.22. 07:43:36

Ez nagyon szomorú, és elítélendő.

De mielőtt bárki azt hinné, hogy ez az általános, elmondanám, hogy a peta nevű gittegylet hónapokat kutat, mire talál egy ilyen állatkínzó helyet, majd körbehordozzák, mint a véres kardot.
Valamint nagy valószínűséggel a peta még fizetett is ezeknek, hogy lefilmezhesse.

A petáról bővebben Pen & Tellertől:
www.youtube.com/watch?v=R4D1godY4vI

De nézzünk csak körül Nyugaton:
"A Globális Rabszolgasági Mutató szerint világszerte 30 millió embert tartanak rabszolgaságban, és ez alól nem kivétel Nagy-Britannia sem – írja a Reuters. Eszerint a szigetországban négyezer ember élhet a három nőhöz hasonló fogságban."

index.hu/kulfold/2013/11/21/evtizedes_rabszolgasagbol_szabadult_harom_no/

Bár tudom, a több évtizedes emberi szenvedés meg sem közelíti a nyuszik kínzását.

Thou 2013.11.22. 07:59:56

@HgGina: Te fogyatékos vagy? Az epilálást magadnak csinálod, te szerencsétlen, senki se kényszerít rá, eldöntheted hogy akarod vagy sem. Továbbá nem ilyen sűrűségben és ekkora testfelületen, te istenbarma!
A csirkét nem élve forrázzák, hanem levágva és a disznóvágásnak se az a célja, hogy kínozzuk meg jól a malacot. Sőt próbáljuk minél kíméletesebben és stresszmentesebben megölni, tekintve, hogy a stressztől tönkremegy (vizesedik) a húsa. Az meg már tényleg siralmas, hogy nem tudsz különbséget tenni az táplálkozás és a divat között.

Hány éves vagy Te sötét gyökér? 10?

A biztos utas 2013.11.22. 08:21:10

@cougarcat: Kis szerencsével rájössz, hogy én soha nem tennék ilyet semmilyen lénnyel. Arra is rájöhettél, hogy nem is adok pénzt ilyenért.
Ennyit az egyesekről, ketteském.

testlife 2013.11.22. 08:33:07

@HgGina: Elnézve a többi kommentedet úgy döntöttem, hogy inkább nem szólok hozzád.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.11.22. 08:34:22

@HgGina:

"A sárgarépát se hámozzuk meg, mert annak is lelke van?"

www.youtube.com/watch?v=KmK0bZl4ILM

becsoccsent 2013.11.22. 08:57:38

@testlife: pontosan igy kell mukodnie a dolgoknak: trollt nem etetunk :)

Gukker 2013.11.22. 09:09:46

@BigPi: Nem érted. A nyuszik olyan cukik. Őket sajnálni kell.
Ha ugyanezt egy varangyos békával csinálnák (tudom, annak nincs szőre), szarna bele mindenki.

Csore60 2013.11.22. 09:44:12

Nem vagyok vérző szívű állatbarát, de állatbarát vagyok. Igen is kötelességünk a haszonállatok normális tartása, és kínzás mentes hasznosítása. Mellesleg érdekünk is, mert sokkal jobb minőségű húst adnak a megfelelően tartott állatok. Angora nyulakat a nagyapám is tartott, hogy a nagynénémnek legyen angora fonala. Csakhogy a nénikém addig fésülgette a nyuszikat, amíg össze nem jött egy pulóverre való fonal. Ha egy állati termékhez nem lehet kínzás nélkül hozzájutni, akkor annak felhasználását igen is tiltani kell.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2013.11.22. 11:24:29

@MarbleC: gondolkozzál már bakker.
láttál e már disznó, vagy marhaszőrbundában öregasszonyt?

nanáhogynem. az össze szőrmés állatot csak a szőrméje miatt vadásszák.
a bőrdzsekis motorosnak meg marha, vagy disznőbőr dzsekije van. amiket direkt haszonállatnak tenyésztenek. a husikájukat megesszük, a bőrükből meg cipőt/kabátot/táskát készítenek.

van még pl krokibőr is, de azt ugyanúgy elítélik sokan mint a rókaprémet, stb.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.11.22. 11:24:37

Hát attól kezdve, hogy PETA... vannak kétségeim...

komplikato 2013.11.22. 11:24:48

@HgGina: A legtöbb rossz példa, mert nem élve szokás kopasztani, forrázni, perzselni és darabolni. A hal meg a disznó meg addig szenved maximum amíg lecsapják vagy elvérzik, nem pedig "megnyúzzák" három havonta ...

Roden333 2013.11.22. 11:24:55

@különvélemény: Ezeknek a rabszolgakent tartott embereknek mennyi lehet az IQ-juk? Osszesen.
Csak azt lehet bezarva tartani aki hagyja. Kiveve ha eroszakosan kenyszeritik.

Roden333 2013.11.22. 11:25:22

@Gukker: Valszeg csinaljak is :) 1 talcanyi bekacombot lattam az egyik horvatorszagi Tommy boltban :)

inkvisitor 2013.11.22. 13:23:45

@becsoccsent: És trollt megetetni szabad? :)
A krokibőr sem nagyon ér, mert a vadászott bőrnél (aminek a minősége változó, sokkal megbízhatóbb a farmokról érkező állandó minőségű bőrök. A minap volt hír, hogy két "táskagyártó" is krokodilfarmot vett a növekvő kereslet miatt. Etetik, nevelik, majd levágják őket.
És mielőtt valaki kegyetlekedésnek titulálja a krokifarmot, érdemes utánanéznie, hogy a kiskrokodiloknak mekkora a túlélési rátája.

privateer 2013.11.22. 13:23:52

@HgGina: Epilálást ne keverd össze. Ott te magad dönthetsz a magad sanyargatásáról. Azonban, ha pl hajad tépkednék ki anélkül hogy megkérdeznék, mehet e? Máris más lenne a helyzet.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.11.22. 13:24:02

Kínának pont az a lényege hogy nincsenek olyan szigorú szabályozások, mint a "fejlett világban". Így a "fejlett világ" olcsón megkapja a termékeket, és közben fejlettnek, civilizáltnak és demokratikusnak tartja magát, mert ő bezzeg nem csinál ilyen szörnyűségeket. Hanem megveszi olcsón.

kencsuszi 2013.11.22. 13:24:24

@HgGina:
"Baromfivágás és forrázás sem ér? Disznóvágás? Disznótorost se együnk soha többé?"

Ne legyél már ennyire ostoba.

A disznót nem élve kezdik el feldolgozni, nem élve pörzsölik, vágják, nyúzzák. Hanem előtte vagy fejbelövik vagy áramütéssel elkábítják. EU szabályozás van rá, még a vágóhídon is így csinálják, hogy a lehető legkevesebb szenvedést okozzák az állatnak.

Amit ezek a tetű kínaiak csinálnak -nem csak a nyulakkal, hanem sok állattal- az viszont félelmetes.

Ugyanígy tartanak medvéket akkora ketrecben, amiben alig férnek el, és megcsapolják _élve_ az epéjüket egy beléjük kötött csővel, mindezt buta népi hiedelmek, népi gyógyászat nevében, mert a medve epe gyógyszer.

A kutyát-macskát is megeszik, ezt még megértem, más kultúra, neki kez is oylan, mint a csirke. De az megint más tészta, hogy előtte szándékosan kínozzák, élve forrázzák le, mert a kínzástól finomabb a húsa.

Te mikor dobsz élő csirkét a lábos forró vízbe?

A hülye hiedelmeik miatt irtják a tigriseket, amikből már alig van, mert a tigrisfog gyógyszer.

Ugyanezek a buta kínaiak vásárolják fel az indiában/afrikában orvvadászok által lelődözött védett orrszarvúak (amikből már alig él pár példány) tülkét, mert az bizony potencia növelő. Idióták.

kep.cdn.index.hu/1/0/421/4210/42100/4210084_79551584ee694febe9a49496d466cc31_wm.jpg

nol.hu/lap/tudomany/20090608-medvek_kinjai_kinaban

Szerinted ez normális?

különvélemény 2013.11.22. 13:24:30

@Roden333:
Ez nem iq függő. Részben függ attól, hogy milyen erős a személyisége az embernek, de még attól sem teljesen.
Erre már számtalan kísérlet volt, mind azt igazolta, hogy a befolyásoltság nem ezen múlik.

Harvardi profot is húztak már le nigériai csalók több, mint fél millió dollárra.

Szelid sunmalac 2013.11.22. 13:44:41

@Csore60: An en nagyapam is megsimogatta oket mielott tarkonbaszta volna.

adg 2013.11.22. 14:13:04

@Hurrá Torpedó: (Nem Neked, csak hozzád kapcsolódva.)Mifelénk meglehetősen sok krokodil van, és a gyerekeket már kicsi iskolás koruktól tanítják, hogy hogyan kell elkerülni őket. A veszélyes vizek partján mindenhol ki van táblázva, mit nem szabad csinálni ha haza is akarsz még menni. Viszont a krokinak nem lehet kitalálni szabályokat, és bizony bejönnek időnként lakott területre, kikötőbe, városi tengerpartra, felúsznak a patakokon dagálykor, stb. Na ilyenkor szedik össze őket, vagy esnek bele a kihelyezett csapdába. Ezután mennek a krokodilparkba, ahol látványosságként töltik idejüket több százan amíg meg nem nőnek eléggé, és akkor átváltoznak táskává, övvé. Nem igazán van másik megoldás, mert elég jól szaporodnak, és bőven marad belőlük így is. Ha elvinnék a bánatba a kifogott állatokat, akkor ott lenne mégtöbb belőlük, ami szintén nem lenne jó. Olyan, mint az őzek kilövése időnként, szükséges az egyensúly fenntartásához. Ha meg úgyis kinyírják, kár lenne veszni hagyni a bőrét, de a húsát, koponyáját, karmait is hasznosítják. Hogy a peta fentartásához mi szükséges, azt viszont nem tudom...

0o0o 2014.01.12. 23:18:46

A film szörnyű látvány. Az anyagiak kíméletlen hajhászása.
De talán nem érdemes egyik irányban sem végletekbe menni.
Lehet angóra nyulat szeretettel, jól tartani.
Láttam már angóra nyulat fésülgetve tépni oly módon is, miközben az gazdáját hálásan nyalogatta.
süti beállítások módosítása