pk-avatar-300dpi_copy.jpg

Főszerkesztőség: "A" ép. 1. em.

Xuan Wu Men Xi Da Jie, Xicheng Qu,

Peking, Kína

Agitprop titkárságvezető:

pekingi pont zsazsa kukac index pont hu

Pekingi Kacsa - Made in China

Hírblog nem csak Kínáról ☛ Érdekes, néha hasznos, de leginkább szórakoztató tartalom, amelyeknek csak egy része pekingi kacsa. ☛ A blogban a kínai nevek pinjin átírással szerepelnek, kivéve a magyaros átírásban meghonosodott neveket. ☛ Kínában néhány tartalom megtekintéséhez VPN kapcsolat szükséges.

Szálláshely foglalás Pekingben

Ha itt az AGODA.COM-on foglalsz szállást olcsó is lesz és a blogot is támogatod vele. A szállásfoglaló rendszer magyar nyelvű.

Kínai csajok - melléklet (18+)

collage.jpg

Panda TV - élő adás

iPandalogo.jpg

A GIF helye

Utolsó kommentek

Pekingi Kacsa exkluzív

David Bowie - China Girl

Kínai pontos idő (UTC+8)

Pekingi időjárás

Pekingi levegőminőség (AQI)

Kínai jüan (CNY) árfolyam

Kína - Google térkép

Kína térképe

China-Landkarte2-1.jpg

Kína zászlaja


China_240-animated-flag-gifs.gif_240x180

Kína címere

National_Emblem_of_the_People's_Republic_of_China.svg.png

Előtted ők jártak itt...

Creative Commons liszensz

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Get your own free Blogoversary button!

Kínába mennél dolgozni? Íme a 10 legnépszerűbb kínai város!

2013.11.17. 06:30 Pekingi Zsazsa

Amikor az HSBC friss felmérésében azt vizsgálták, hogy hol éri meg a legjobban kivándorlóként élni, meglepő módon Kína ott szerepelt az első három ország között. Na, de hova menjünk Kínában? Melyik városba? Erre is megszületett a válasz.

kina_élet.jpg

Nemrég a nemzetközi cserekapcsolatokkal foglalkozó kínai szövetség, a China Daily napilappal és a Nemzetközi Tehetség című hetilappal közösen összeállította a 10 legnépszerűbb kínai város 2013-as listáját a külföldiek körében:

1., Sanghaj

Sanghaj.jpg

Sanghaj munkaerőpiaca, élhetősége, magas életszínvonala, nemzetközisége, a külföldiek számára biztosított kedvezményei miatt érdemelte ki az aranyérmet.

2., Peking

Peking.jpg

Pekinget sok külföldi szereti, mert itt komoly üzleti élet folyik és a város gazdag kultúrával rendelkezik. Könnyű itt élni és a pekingiek igen barátságos emberek.

3., Tiencsin

Tiencsin.jpg

Tiencsin egy történelmében és kultúrájában gazdag, kellemes környezetű és fejlett észak-kínai város. Kiváló hely külföldieknek, jó egészségügyi ellátással, kirándulási és pihenési lehetőségekkel.

4., Kuangcsou

Kuangcsou.jpg

Európában elterjedt nevén Kanton. Kína harmadik legnépesebb metropolisza. Az egyik legvibrálóbb kínai város és Hongkongtól csak 120 km-re fekszik.

5., Sencsen

Sencsen.jpg

Sencsen a külföldi befektetések egyik központja Kínában, és évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország egyik legforgalmasabb kikötője is itt van. Ja, és pont szemben van Hongkonggal.

6., Hsziamen

Hsziamen.jpg

A gyönyörű város pálmafáival, strandjaival valamint történelmi épületeivel sok külföldit vonz. Kiváló hely családosoknak munkára vagy tanulásra.

7., Nancsing

Nancsing.jpg

Korábban többször volt Kína fővárosa, és a négy nagy történelmi főváros közé sorolják; kulturális és történelmi szerepe kiemelkedő. Igen jelentős az ipar a városban, sok kínai, külföldi és vegyes vállalat van jelen. Nagy város, de meg tudta őrizni kínai kultúráját és báját.

8., Szucsou

Szucsou.jpg

Szucsou, "Kelet Velencéje": tele csatornákkal, kőhidakkal, pagodákkal és csodálatos kertekkel. Kína egyik legkönnyebben élhető városa, nemcsak mert szép és gazdag a kultúrája, de nagyon jó városi közösség is él itt.

9., Hangcsou

Hangcsou.jpg

Hangcsou az elmúlt ezer év nagy részében Kína egyik leghíresebb és legvirágzóbb városa volt. Jól ismert tájképi szépségeiről is, leghíresebb látványossága a Nyugati-tó. Kína leggyönyörűbb városának is nevezik. A hangcsoui kormány gyakorlatias és professzionális, tisztelik a tehetséget és a szakértelmet.

10., Csingtao

Csingtao.jpg

Hatalmas fejlett város a Sárga tenger partján, német időkből származó épületekkel és persze a híres sörrel. Kellemes tengeri kaják, sok fesztivál és szép környék.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2013.11.17. 13:52:59

Nanjing a magyarban Nanking néven honosodott meg, nem cs-vel (kivétel).

Zoley 2013.11.18. 15:42:43

@kbalazs: a kínai tulajdonnevek elég hülyén néznek ki magyarba fordítva. a legjobb megoldás a pinyin lenne, csak azt is érteni kell, tudni hogy kell olvasni.

cikkhez: én nagyon szimpatizálok a kínai nagyvárosi élettel, a településekkel, ökoszisztémával. csak mivel humán szakirányon dolgozom, így aligha tudok kijutni munka miatt (mégha csak üzleti út is)

kivéve ha megtanulok nagyon jól kínaiul. alapfokot tanulgatom :)

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2013.11.27. 11:26:29

@Zoley: Nálam kevés nagyobb támogatója van a pinyin átételének végre hivatalosan is Magyarországon. Amúgy vannak ennél sokkal komolyabb bajok is a népszerű magyar átírással, de nem ez volt a kérdés. Ha a blog írója a magyarban meghonosodott neveket népszerű magyarban akarja írni, megteheti, én csak jeleztem, hogy Nanjing átírása Nanking.
süti beállítások módosítása